Dnes je 8.5.

Evropská premiéra rýpadlo-nakladače Volvo BL71

Zveřejněno: 22. 2. 2002

Nadnárodní společnost Volvo Construction Equipment (dále VCE) představila v první polovině října v polské Wroclawi, v níž má jednu z výrobních divizí, za účasti vrcholového managementu novinářům z Evropy nový stroj, rýpadlo-nakladač Volvo BL71.
Světovou premiéru však měl stroj již v březnu na mezinárodním veletrhu stavebních strojů a zařízení CONEXPO v Las Vegas v USA.



Novou technologickou montážní linku pro rýpadlonakladače zřídila společnost v novém závodě ve Wroclawi, kde jsou montovány autobusy Volvo. Po evropské premiéře bude nový rýpadlo-nakladač BL71 postupně uváděn na trhy v jednotlivých zemích a regionech.
V současnosti je připravována výroba ve dvou modifikacích - BL70 pro americký trh a BL71 pro evropský trh a další země. V Polsku budou stroje zatím výlučně montovány z dodávaných svařenců, jednotek a komponentů. Současnými obchodními partnery společnosti jsou zákazníci v Evropě, Japonsku, Severní a Jižní Americe a v Asii. Pan Didier Teirlinck, který je zodpovědný za vývoj a výrobu kompaktních stavebních strojů Volvo, nastínil předpokládaný vývoj a produkci těchto strojů v nejbližších letech. Podle odhadů by měla výroba kompaktních stavebních strojů pro Evropu dosáhnout v roce 2004 produkce cca 18 000 kusů strojů ve všech kategoriích.
VCE však nechce zůstat v komoditě rýpadlo-nakladačů jen u modelů BL70 a BL71, ale hodlá je postupně rozšířit až na desetičlennou řadu. Další chystaná novinka roku 2003 - smykem řízené nakladače, budou vyráběny v USA ve státě Carolina, rovněž modely teleskopických manipulátorů (ve spolupráci s UpRight) doznají rozšíření řady. VCE se chystá na zvýšení výroby minirýpadel (výroba ve Francii), totéž platí o vývoji a výrobě pásových rýpadel v jižní Koreji.
Jak následně uvedl Carl Lockwood, představovaná novinka je zcela novým modelem, zkonstruovaným ve vlastním vývojovém a designérském středisku.
Nejedná se tedy o »vylepšení«, nýbrž o novou koncepci. V rámci prezentace VCE se při setkání s novináři evropských odborných titulů uskutečnila prohlídka montážní linky s následnou demoakcí BL71 v areálu závodu.
Autor: Karel Kurka
Foto: Karel Kurka
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek