Dnes je 8.5.

HONDA tvoří páteř trhu s malými elektrocentrálami

Zveřejněno: 23. 2. 2006

HONDA – jméno, které v podvědomí každého člověka vybaví dráždivou atmosféru závodů vozů F1, Grand Prix motocyklů nebo představu o jízdě na elegantním motocyklu, je dnes velmi známé po celém motoristickém světě a svůj věhlas si dobývá i v řadách spotřebitelů technického zboží.

Když v roce 1928 mladý Sóičiró Honda zakládal vlastní dílnu na výrobu motokol a komponentů k motorům v japonském městě Hamamatsu, nikdo tehdy nemohl tušit, že Honda nemalou měrou přispěje k tzv. japonskému zázraku. Po celou dobu až do svého odchodu na odpočinek pan Honda udával směr a razil cestu k prosperitě japonského průmyslu. Celý život vkládal do vývoje svého konstruktérského ducha a energii, jež přinesly lidstvu nejedno překvapení a úžas nad dokonalostí konstrukce motorových vozidel. Všechny úspěchy, vynálezy a technické „finesy" jsou okamžitě ověřovány v extrémních podmínkách. To zajišťuje vývojové středisko „Honda Research & Development" patřící k nejlepším na světě. Pan Sóičiró Honda byl člověk s obrovskou schopností předvídat a to byla záchrana pro podnik v dobách odbytových krizí, kdy svým nápadem, jak oslovit novinkou trh a zákazníky, dokázal vyvést továrnu na cestu prosperity a úspěchu. Stárnoucí Honda se rozhodl v roce 1953 oslovit zákazníka výrobky z oblasti technického a účelového zboží.


První průmyslový motor HONDA, rok 1953

Vývojem malých průmyslových spalovacích motorů a elektrocentrál začala továrna v Hamamatsu rozvoj třetí divize Honda, tzv. „motorových strojů". Honda dnes nabízí celou škálu technických výrobků, jejichž srdcem a pohonnou jednotkou je motor Honda, který si získává zákazníky vysokou spolehlivostí, výkonem, kvalitou, nízkou spotřebou paliva a dnes již zcela nezbytným a velice důležitým šetrným přístupem k životnímu prostředí. Právě díky těmto vlastnostem a dlouholeté zkušenosti s výrobou automobilů a motocyklů se Honda snaží dostát slibu ve svém sloganu „THE POWER OF DREAMS – SÍLA SNŮ". Důkazem toho, že se jedná o mimořádně úspěšnou značku, je umístění značky HONDA na 19. místě v celosvětovém měřítku před značkami jako jsou VW, FORD, PORSCHE, SONY, PHILIPS, NESTLÉ atd.

Elektrocentrály HONDA

Katalog Honda – motorové stroje dnes představuje široké veřejnosti, co vše Honda vyrábí, čím je možné doplnit strojní park, jak si s Hondou usnadnit práci či řešení svěřených úkolů. Pojďme se podívat na nabídku strojů a zařízení, které dnes ovlivňují činnost mnohým z nás.


Elektrocentrála EC 2200

Elektrocentrály HONDA se během více než 13 let na českém trhu staly měřítkem obchodu s daným zbožím a dnes tvoří jeho páteř. Potřebujete-li svítit, vytápět, vrtat, řezat, svařovat, chladit, poslouchat rádio či sledovat televizi, můžete se na ně stoprocentně spolehnout. V minulosti byla jejich bezkonkurenční kvalita vyzkoušena při několikerých záplavách a jejich služeb využívají hasiči, policie a dokonce armáda. V mnoha situacích doslova pomáhaly zachraňovat lidské životy, když s jejich pomocí bylo možné pohánět čerpadla nebo elektrické vyprošťovací nářadí v místech, kde nejbližší zásuvka byla na kilometry vzdálená. Výrobní program elektrocentrál je u Hondy rozdělen do čtyř regulačních kategorií vzhledem ke kvalitě dodávaného elektrického proudu. Každý spotřebič má svoji citlivost na napájecí proud a Honda svým výrobním programem tak pokrývá veškeré požadavky na kvalitu elektrického výstupu. Lze zvolit elektrocentrálu na dodávku jednofázového proudu (230 V), třífázového proudu (400 V), kombinované a samozřejmě různých výkonových kategorií. Nelze se tak divit, když zjistíme, že Honda má ve své nabídce více než 30 různých modelů elektrocentrál o výkonu od 0,7 kVA do 12 kVA.


Elektrocentrála EM 5500CXS

Originální elektrocentrály

HONDA se vyznačují perfektním dílenským zpracováním a především komplexním vývojem, kdy je každý model vyvíjen od základu jako jeden celek a není pouhým spojením alternátoru s motorem. Každá zvolená pohonná jednotka je dostatečně dimenzovaná a zaručuje svým výkonem bezproblémové dosažení uváděného výkonu a i při plném zatížení. Uživateli není nic platný uváděný štítkový výkon elektrocentrály, který zůstává pouze štítkovým, protože v zájmu snížení ceny elektrocentrály mnohý jiný výrobce volí nižší výkon motoru, který není schopen uváděný elektrický výkon zvládnout. Před schválením a uvedením na trh je u Hondy samozřejmostí dlouhodobé testování každé modelové řady v těch nejtěžších podmínkách. Tím je možné zaručit odpovídající kvalitu, spolehlivost a především spokojenost zákazníků. HONDA si je kvalitou svých strojů tak jista, že poskytuje standardně na všechny své originální motorové stroje pětiletou záruku.


Elektrocentrála ECT 6500P

„Vlajkovou lodí" elektrocentrál HONDA je řada generátorů GENE 21 dodávaná v rozmezí výkonů od 600 VA do 3 kVA. Díky naprosto nové a ojedinělé konstrukci alternátoru došlo ke snížení hmotnosti o 50 %, snížení spotřeby paliva až o 40 % a snížení hlučnosti až o 9 % oproti běžným typům elektrocentrál. Elektrocentrály řady GENE 21 svým kvalitnějším výstupem umožňují pohon i velmi jemných elektronických, telekomunikačních, medicínských a regulačních přístrojů. Můžete na ně napojit počítače, televize a samozřejmě i vaši vrtačku. Díky jejich snížené hmotnosti a snadnosti obsluhy zvládne manipulaci s nimi i žena a jsou velmi oblíbené například u horolezců nebo turistů cestujících ve stanech nebo karavanech.


Elektrocentrála ECMT 6500

Jako novinku Honda představila elektrocentrálu, která je kromě běžných parametrů opatřena i řídící jednotkou. Ta umožňuje uživateli na displeji zobrazit během provozu nejdůležitější provozní informace a upozornit i na případné nedostatky v základní údržbě elektrocentrály. Elektrocentrály prostě nabízejí pocit naprosté volnosti a nezávislosti ve spojení s bezkonkurenční kvalitou.

Každý, kdo se dnes pohybuje ve stavebnictví, ví, že drtivá většina pohonných jednotek malé stavební techniky nese jméno Honda. Žádný jiný výrobce elektrocentrál se nemůže pochlubit více než 13-ti letou tradicí prodeje na českém trhu.


Elektrocentrála EU 20i

Elektrocentrála EM 70is

Dokonce se objevují pokusy o kopírování výrobků Honda jak motorů, tak i elektrocentrál nebo čerpadel. Samozřejmě cena takových výrobků plně odpovídá kvalitě a výkonu.

Díky neustálému a progresivnímu vývoji a propracovaným „Know How" při výrobě Honda, ač často kopírována, zůstává nedostižena.

Ať již tedy zákazník potřebuje jakýkoliv výkon, vždy si v nabídce HONDA vybere. Jak je patrné z výše uvedených informací, vždy se vyplatí rozhodnout se pro originální výrobek ať již kvůli bezproblémovému servisu, dodávce náhradních dílů, tak především kvůli jistotě, že za své peníze zákazník dostane skutečně stroj s výkonem, který požaduje a který je stroj skutečně schopen dosáhnout.

Chcete-li se přesvědčit na vlastní oči, navštivte některého z více než 100 autorizovaných prodejců Honda.

Více informací naleznete na www.hondastroje.cz.

Autor: Ing. Zdeněk Novák
Foto: Archiv firmy BG Technik cs, a.s.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek