Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Dvoutaktní pěchy od Wacker Neuson jsou výjimečně účinné, bezpečné a příjemné pro obsluhu

Zveřejněno: 30. 8. 2013

Dvoutaktní pěchy od Wacker Neuson jsou pěchy s nejnižšími emisemi na trhu a představují tak standard pro toto odvětví. Poháněny jsou dvoutaktním motorem WM80 z vlastního vývoje koncernu Wacker Neuson. Vedle nízkých emisních hodnot se vyznačuje především účinností a bezpečností.

Zkrátka dvoutaktní pěchy Wacker Neuson jsou zaměřeny na bezpečnost, pohodlí uživatele a ochranu životního prostředí.

Ochrana životního prostředí

Dvoutaktní pěch od tohoto výrobce je důkazem toho, že problematika ochrany životního prostředí a bezpečnosti pro obsluhu mají ve Wacker Neuson stálé místo. Pěch je poháněn dvoutaktním motorem WM80 vyvinutým v dílně koncernu Wacker Neuson a díky katalyzátoru s velkým náskokem splňuje všechny současné a známé budoucí emisní hodnoty a nabízí celkové emise, které jsou na trhu nejnižší. Proto jsou maximální hodnoty pouze něco málo nad 300 g/kWh. To je výrazně méně, než kolik stanovuje současná maximální povolená hodnota 700 g/kWh.

Wacker Neuson BS 60-2 ECO
Wacker Neuson BS 60-2 ECO

Maximální produktivita, výkon a životnost

Dvoutaktní pěch byl vyvíjen s důrazem na maximální produktivitu, výkon a životnost. Zákazníkům dává jistotu, že pracují se strojem budoucnosti a zároveň chrání pracovníky před škodlivými emisemi. To je také důvod, proč Wacker Neuson dal tomuto pěchu pečeť ECO. Wacker Neuson je vůbec jediným výrobcem na světě, který nabízí pěchy s dvoutaktním motorem.

Dvojice pěchů Wacker Neuson BS 60-2i a BS 50-2
Dvojice pěchů Wacker Neuson BS 60-2i a BS 50-2

Bezpečnost a pohodlí uživatele

Při vývoji dvoutaktního pěchu byl kladen důraz také na pohodlí pro obsluhu. Kompaktní konstrukce zajišťuje dobrou manipulaci (například ve výkopech). Pěch je možné použít v každé šikmé poloze. Vysoká frekvence hutnění, která dosahuje až 700 úderů za minutu u modelu BS 50-2i, silný zdvih, velká energie jednoho rázu a rychlý pohyb vpřed zaručují vysoký pracovní výkon. Třístupňový systém filtrování vzduchu s cyklónovým předfiltrem zajišťuje vysokou kapacitu, dlouhou životnost a snadné provádění údržby.

Dvoutaktní pěchy Wacker Neuson BS 50-2
Dvoutaktní pěchy Wacker Neuson BS 50-2

Produkty řady „i”

Další zvláštnost nabízí produkty řady „i”. Tyto produkty jsou vybaveny odděleným olejovým mazáním. Dvě oddělené nádrže umožňují samostatné doplňování benzínu a dvoutaktního oleje. Patentovaný systém mazání olejem zajišťuje optimální poměr míchání. Již není třeba žádné předmíchávání. Kromě toho se snižuje ukládání spalin ve spalovací komoře. Jedna náplň nádrže na olej vystačí až na 65 hodin provozu. Pro snížení zbytečného opotřebení a spotřeby se pěch automaticky vypne při nedostatku oleje a po 20 minutách chodu naprázdno.

Zákazníci se stále znovu a znovu přesvědčují o přednostech dvoutaktního motoru, který je vhodný pro trvalé nasazení na staveništi. Právě společnosti, které kladou důraz na nízké emise, využívají ve stále větší míře tento osvědčený systém od Wacker Neuson.

Model BS 60-2
Model BS 60-2

Přehled modelů dvoutaktních pěchů

V řadě dvoutaktních pěchů Wacker Neuson naleznete modely BS 50-2, BS 60-2, BS 70-2, BS 65-V a BS 30. Dvoutaktní pěchy řady „i” – BS 50-2i, BS 60-2i, BS 70-2i – nabízejí kromě předností klasických dvoutaktních pěchů Wacker Neuson ještě oddělené mazání.

¹) Přeloženo z tiskových podkladů společnosti Wacker Neuson SE
Autor: Ing. Přemysl Bartoš
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek