Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Dron na palivové články získal hned dvě ocenění v soutěži CES 2020 Awards

Zveřejněno: 1. 3. 2020

Nové drony od společnosti Doosan získaly ocenění dokonce ve dvou kategoriích v soutěži CES 2020 Innovation Awards. Porotu zaujal jak jejich bezpilotní systém, tak systém napájení využívající palivové články.

Drony společnosti Doosan jsou poháněné vodíkovými palivovými články. Skládají se z napájecího zdroje, miniaturizovaného, odlehčeného systému palivových článků, který maximalizuje pohyblivost využitím technologie PEMFC (palivové články s protonovou membránou), a rámu dronu, který využívá napájecí zdroj jako svůj hlavní zdroj energie. Na veletrhu CES byl konkrétně představen model napájecího zdroje s názvem DP30 a rám dronu s názvem DS30.

Dron společnosti Doosan na palivové články s dlouhou výdrží (DS30 s DP30) získal ocenění Best of Innovation Award v kategorii Drony a bezpilotní systémy. Mobilní napájecí zdroj DP30 s palivovými články také získal cenu Honoree Award v kategorii Udržitelnost, ekologický design a inteligentní energie. Dron společnosti na vodíkové palivové články významně rozšiřuje použití dronů prodloužením doby letu na více než 2 hodiny; pro srovnání bateriové typy dronů létají na jedno nabití obvykle pouze 20 až 30 minut.

Prezentace i v Evropě

Doosan Infracore Europe bude vystavovat nové drony na mezinárodním veletrhu Samoter v Itálii v březnu 2020. Předvede jejich význam pro sledování výkonu strojů, respektive pro zvášení efektivity provozu na stavbách, v dolech a lomech.

Díky schopnosti létat až dvě hodiny na jedno nabití mohou tyto drony poháněné palivovými články s dlouhou výdrží pokrýt během jednoho letu i velké oblasti. Použití dronů může také zvýšit bezpečnost pracovníků a předcházet nehodám pomocí skenování ze vzduchu namísto riskantního pohybu v terénu.

Společnost Doosan využije veletrh Samoter také k propagaci své vize Concept-X, rozsáhlého konceptu zahrnujícího vše od automatizovaného řízení pracoviště pomocí dronů a ICT technologií až po plně automatizované řízení strojů.

Autor: Pavel Svoboda
Foto: Doosan
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek