Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Do výšky s novými modely pracovních plošin ROTHLEHNER

Zveřejněno: 5. 12. 2005

ROTHLEHNER pracovní plošiny s.r.o. zastupuje v České republice významné světové producenty pracovních plošin. V letošním roce tito výrobci uvedli na trh mnoho novinek. Mezi nimi jsou stroje schopné pohybu po schodech nebo ve stísněných prostorech a také stroje umožňující práci v nepřístupných místech. Díky firmě ROTHLEHNER pracovní plošiny s.r.o. nechybí tyto novinky ani v ČR a na Slovensku.

Možná přemýšlíte o snižování nákladů a zvyšování bezpečnosti výškových prací a hledáte kompetentního poradce, zodpovědného dodavatele a spolehlivého partnera v oboru. Právě takovým partnerem je nepochybně firma ROTHLEHNER pracovní plošiny. Svědčí o tom reference více než 650 uživatelů pracovních plošin v České a Slovenské republice a přes 4 500 klientů v Německu, Rakousku či Polsku. Více jak 12 tisíc uskutečněných zakázek v pronájmu plošin dokazuje možnosti univerzálního použití a spolehlivosti pracovních plošin ROTHLEHNER.

Není důležité, kde momentálně pracujete, zda potřebujete stroj používat či servisovat v Čechách nebo na Slovensku. Můžete kdykoliv zvednout telefon a pracov-níci prodejního a servisního oddělení firmy ROTHLEHNER v České republice a servisní týmy ROTHLEHNER v celé Evropě jsou Vám ihned k dispozici.

Dodavatelé DENKA LIFT, PINGUELY HAULOTTE, GSR, PB Lifttechnik, EGI a další, které ROTHLEHNER v ČR a v SR výhradně zastupuje, investují neustále do vývoje. Společným cílem je nabídnout každoročně inovované řady plošin.

Stručný průřez letošními novinkami v nabídce společnosti ROTHLEHNER pracovní plošiny.

DENKA LIFT

Tradiční výrobce přívěsných pracovních plošin známý po celém světě svým nepřekonatelným Juniorem, nejvyšší přívěsnou plošinou DL 30 a řadou úzkých zařízení NARROW, přijal v letošním roce do svého koncernu dalšího známého dánského výrobce Falc Schmidt. Společně založili nový podnik s názvem Worldlift Industries. Produktem nové společnosti jsou nejen známé „denky", ale i nová řada úzkých samohybných zařízení Falkon Spieder. I nejvyšší zařízení FS 530 s nosností 200 kg v koši projede dveřmi a umí vystoupat po schodech. Lze očekávat, že spojením konstrukčního potenciálu a zkušeností těchto dvou firem vznikne v budoucnu řada technicky velmi zajímavých zařízení.

DLX 15 –osvědčená kvalita DENKA LIFT s koncovým kloubovým JIB ramenem.
DLX 15 –osvědčená kvalita DENKA LIFT s koncovým kloubovým JIB ramenem.
Falkon Spieder umí vystoupat po schodech a projet běžnými dveřmi.
Falkon Spieder umí vystoupat po schodech a projet běžnými dveřmi.

PINGUELY HAULOTTE

Evropská jednička ve výrobě plošin uvedla v letošním roce na trh několik novinek. Mezi ně patří inovovaná řada manipulátorů FH s největším zařízením FH 17.40 (výška zdvihu 17 m, nosnost 4 000 kg), ale i nejmenší doplněk řady sloupových samohybných plošin STAR 6. V letošním roce byla nejvíce rozšířena řada nůžkových terénních plošin. Žhavou novinkou jsou dieselové nůžkové plošiny s rozšířenou pracovní délkou koše. Typy H12/15/18 SXL mají nosnost až 700 kg, hydraulické podpěry s automatickou nivelací, pohon 4 x 4 včetně uzávěrky diferenciálu. Koš prodloužený na 7,3 m nabízí například možnost rychlé montáže obkladových panelů na obvodových stěnách hal i v nejnáročnějším terénu. Všechna uvedená zařízení jsou již v prodeji.

H12SXL nabízí nadstandardní pracovní plochu i ve výšce 12 m.
H12SXL nabízí nadstandardní pracovní plochu i ve výšce 12 m.

PB Lifttechnik

Výsledkem velmi finančně i technicky náročného projektu pro letošní sezonu je zcela nová řada elektrických nůžkových pracovních plošin určených pro práce v uzavřených objektech. Šest typů strojů s pracovními výškami 12, 15 a 17 m vyniká nízkou hmotností a velmi malou průjezdnou šířkou. Jsou tedy vhodné tam, kde je třeba pracovat s velkou nosností koše ve velké pracovní výšce a navíc ve stísněném prostoru.

O úspěšnosti tohoto projektu svědčí tři prodané kusy nejvyššího typu S 171-12E s pracovní výškou 17,1 m již v prvním měsíci prodeje. Tato nejvýkonnější zařízení využijí české a slovenské půjčovny plošin především při výstavbě automobilek. Půjčovna nebo konečný uživatel získává s tímto velmi lehkým zařízením i energeticky bezkonkurenční provoz a přepravu.

Nový model nůžkové plošiny PBS171 z dílny PB Lifttechnik Vás zdvihne až do výšky 17 m.
Nový model nůžkové plošiny PBS171 z dílny PB Lifttechnik Vás zdvihne až do výšky 17 m.

GSR

Jeden z největších evropských exportérů nástaveb pracovních plošin na podvozcích nákladních automobilů, který si vzal za cíl vyvíjet a vyrábět jednoduchá a spolehlivá zařízení, uvedl na všechny své trhy, mezi něž patří Anglie, Francie, Španělsko, SRN, Rakousko, ale i skandinávské země, hned několik nových typů nástaveb. V České republice a na Slovensku získaly oblibu plošiny s pracovní výškou 11 až 19 m. Montované jsou v hale firmy ROTHLEHNER v Horních Počernicích a to většinou na podvozky s celkovou hmotností do 3,5 t. Další středisko v Lučenci smontovalo na přelomu letošního roku pouze pro slovenský Telecom 22 strojů této hmotnostní kategorie s výškou 13 m. Nejnovější model E 219 PX s pracovní výškou 21 m a kloubovo-teleskopickými rameny, který lze montovat též na 3,5 t podvozky, rozšíří již v krátké době paletu více než 100 prodaných GSR nástaveb.

Konstrukce ramen E219PX umožňuje práce v obtížně přístupných místech nad překážkami.
Konstrukce ramen E219PX umožňuje práce v obtížně přístupných místech nad překážkami.

EGI

Poprvé ve východní Evropě je v dnešních dnech připravován nejvýkonnější model speciální izolované pracovní plošiny EGI E 19i určené pro práce na elektrických vedeních pod napětím a to až do 140 kV. Toto zařízení montuje a dodává pro energetické společnosti výhradní zástupce EGI firma ROTHLEHNER pracovní plošiny s.r.o. Speciálně školená obsluha plošiny může provádět opravy hlavních napěťových tras přímým kontaktem s vodičem pod napětím a to i v dešti. Dostupnost jednotlivých opravovaných míst je zajištěna třínápravovým terénním podvozkem MB Actros. Při ovládání plošiny jsou využita světlovodná vedení a bezpečnostní systémy Scanbus a Egimig. Obsluha je pomocí velkoplošného displeje informována o momentálních provozních údajích a provádí s jeho pomocí i diagnostiku závad.

·

U letošních novinek v plošinářské branži nemůžeme opominout ani zprovoznění cca 80 kusů záznamových a diagnostických zařízení miniDaT RC s GSM přenosem dat. Osmdesát nájemních pracovních plošin bude již koncem roku denně posílat svému majiteli podrobné hlášení o provozu a stavu. Možnost dálkového vypnutí stroje a dálkové diagnostiky závad sníží podstatně provozní náklady půjčovny. Součástí denního hlášení je i identifikace momentální zeměpisné pozice zařízení. Montáž a zprovoznění systému provádí firma ROTHLEHNER - výhradní zástupce firmy Roesler GmbH.

Pokud Vás průřez letošními novinkami zaujal, kontaktujte nás na výše uvedené adrese či www stránkách. Snažíme se, aby náš slogan nebyl pouze prázdným tvrzením. ROTHLEHNER je skutečně „...koncepcí pro Vaši budoucnost"

Autor: Zbyněk Tomášek
Foto: Zbyněk Tomášek, Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek