Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Do Autoservisu Petr Rada v Soběslavi nyní můžete i s hydraulikou

Zveřejněno: 20. 11. 2019

Od letošního roku mají všichni uživatelé stavebních strojů možnost nechat si odservisovat hydrauliku na přístroji přímo od výrobce hydraulických systémů Bosch Rexroth. Autoservis Petr Rada s.r.o. z jihočeské Soběslavi v letošním roce pořídil stanici Bosch Rexroth SSTB 135 ECO-2, což je certifikované a na našem území zcela unikátní zařízení pro zkoušení, opravy a seřizování axiálních pístových čerpadel, hydromotorů a rozvaděčů všech běžných velikostí. Další takový přístroj, avšak starší generace, je možné nalézt pouze ve výrobním závodě Bosch Rexroth v Brně.

Stanice SSTB 135 ECO-2 umožňuje provádět diagnostiky čerpadel a hydromotorů

Stanice SSTB 135 ECO-2 umožňuje provádět komplexní služby od diagnostiky čerpadel a hydromotorů až k jejich závěrečnému seřízení, a to buď dle sériového čísla z výrobního štítku (v tomto případě je čerpadlo nastaveno přesně na hodnoty nového čerpadla) nebo v základním nastavení. Pak je nutno nastavit ho na ty správné hodnoty přímo na stroji. Zákazníci mají na výběr, dostat čerpadlo opravené nebo zcela nové. Obě varianty jsou v Soběslavi řešitelné do 3 pracovních dnů.

Nové zařízení má na starosti pan Jan Oubram, který má kromě toho ještě zodpovědnost za opravy turbodmychadel a náhradní díly. „Stanice SSTB 135 ECO-2 je asi nejmenší a nejpoužívanější. Má hmotnost 8 tun, elektromotor o výkonu ve špičce 135 kW a zvládne měřit čerpadla o cca 125 litrů průtoku. Zatím jsme neměli problém otestovat čerpadla i větší, byť ne na plný výkon,” prozradil pan Oubram a dodává: „V Americe bývají třeba až 600kW standy.” Zařízení je dvouokruhové, a to znamená možnost testování 2 čerpadel zároveň (jako jsou například tandemová čerpadla – 2 umístěná za sebou). Stroj nebyl skladem a dle pana Oubrama na jeho dodání museli čekat asi půl roku. Vyzvedávali si jej sami v Brně a vezli jej Tatrou s vlekem. Usazení a montáž všem zúčastněným pak zabrala 2 dny.

Stand SSTB 135 ECO-2 zabírá plochu jedné místnosti a je poháněn naftovým agregátem Atlas Copco QES 250, který byl koupen speciálně pro tento účel. Má vlastní chlazení a pro zvýšení chladicího účinku zde bylo nainstalováno extra přídavné chlazení. Dle technika, pana Davida Juřici, se velmi snadno přehřeje zejména při pohánění velkých čerpadel. Kubíková nádrž s vodou je umístěna ve vedlejší místnosti.

Výstupem stroje je upínací plocha pro čerpadla, řídicí jednotka a přední panel. Pro správné upnutí rozmanitých druhů čerpadel jsou k dispozici různé přípravky v závislosti na typu hřídele daného čerpadla.

K obsluze stanice jsou potřeba řádně proškolení a zaučení technici, které má Autoservis Petr Rada k dispozici. Více informací naleznete na stránkách www.autoservisrada.cz.

O firmě Autoservis Petr Rada s.r.o.

Diesel centrum Autoservis Petr Rada s.r.o., nyní také autorizovaný servisní partner Bosch Rexroth, působí na trhu již od roku 1999. Z původního autoservisu se zaměřením na diagnostiku opravy elektroinstalací se dostal na špičkovou úroveň v opravách vstřikovačů a vstřikovacích čerpadel, turbodmychadel a nově i mobilní a průmyslové hydrauliky. Sídlo firmy a servisní středisko hydrauliky, turbodmychadel a dieselového vstřikování se nachází v Soběslavi, druhá provozovna, Bosch Car Service, kde diagnostikují a opravuji nejen automobily, ale i stavební, zemědělskou a lesní techniku, je pak v Českých Budějovicích.

Foto: Autoservis Petr Rada s.r.o.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek