Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 4.5. – svátek slaví Květoslav

Dny otevřených dveří KOHLSCHEIN

Zveřejněno: 5. 11. 2006

Ve dnech od 7. do 8. září pořádala firma Kohlschein spol. s r.o. v Praze - Pitkovicích Dny otevřených dveří. Společnost se zaměřuje na prodej, pronájem a servis širokého sortimentu stavebních strojů ověřených značek (HITACHI, TEREX, MUSTANG a GEHL) od nejtěžší techniky pro zemní a důlní práce, dopravu materiálů až po malou mobilní techniku nebo ruční vibrační či vrtací nástroje.

Naše redakce se měla možnost akce zúčastnit, a tak se můžeme o zážitky se čtenáři podělit. Místo konání firma vybrala právě v Pitkovicích u Prahy – na staveništi pro výstavbu rodinných domů. Terén byl vybrán perfektně, a tak všichni návštěvníci – potenciální nebo existující zákazníci společnosti Kohlschein – měli možnost vyzkoušet za účasti odborného doprovodu kompletní nabízený sortiment přímo v terénu v akci - mj. na umělém, navezeném kopci zeminy. Takřka všichni, kteří se ujali obsluhy strojů, nešetřili uznáním a chválou z nevšedního zážitku.

Tato slova nejsou míněna nadneseně. Společnost Kohlschein v poslední době rozšířila nabídku o nemálo strojů nejvyšších světových technických parametrů. Řada z těchto novinek se na trhu v České republice objevila vůbec poprvé a často ve výhradním zastoupení společnosti Kohlschein. Návštěvník letošních Dní otevřených dveří se mohl seznámit např. se smykem řízenými nakladači GEHL a MUSTANG, minirýpadly Gehlmax IHI, rýpadlonakladači TEREX-Fermec, hydraulickými rýpadly HITACHI a ATLAS, ale i s dalšími stroji.

Společnost Kohlschein spol. s r.o. stroje umístěné na trh v České republice dovybavuje, aby odpovídaly požadavkům v Evropské unii. U nás (na rozdíl třeba od Německa) zákazníci v naprosté většině požadují, aby stroje mohly být provozovány na silnicích. I to je rutinní pracovní náplní společnosti Kohlschein.

Současný trend ve výrobě stavebních, ale i důlních, lesních a zemědělských strojů je – na rozdíl od ještě nedávné minulosti – charakterizován intenzívním důrazem na robustnost a tuhost konstrukce strojů, vyšší výkon, produktivitu a operační záběr, nižší spotřebu při splnění přísných environmentálních požadavků (Evropa v tomto ohledu patří vůbec k nejpřísnějším trhům) a konečně také důraz na zdraví, komfort a bezpečnost strojníka.

Zejména posledně jmenované prvky se vyvíjejí a posilují u nás i v zámoří tak rychle, že i odborník bývá často příjemně překvapen, o návštěvnících z řad tzv. široké veřejnosti nemluvě. Dnům otevřených dveří firmy Kohlschein přálo letos počasí a snad i proto se sešel v obou dnech k plné spokojenosti jednatele společnosti Jiřího Kotouše velký počet zejména odborných zájemců.

Podle Jiřího Kotouše tyto seznamovací akce plní účel, který od nich jím vedená společnost očekává, a proto se budou v budoucnu opakovat. Příští rok plánuje společnost Kohlschein uspořádat další Den otevřených dveří 2007 v Brně.

Podobné akce, jako byly uplynulé Dny otevřených dveří v Praze, jsou pro společnost typu Kohlschein důležitým prvkem firemní propagace. Ukazují také na její odlišný přístup k zákazníkům, kdy jsou nejdůležitější především perfektní služby a přívětivá komunikace. „Víme, že ne každý zákazník rád vyhledává služby gigantů, neboť se bojí nerovného přístupu.” přiblížil podstatu firemní filosofie jednatel společnosti Kohlschein spol. s r.o. Jiří Kotouš.

Společnost Kohlschein spol. s r.o. byla založena v roce 2002 a svou činnost zahájila převzetím zastoupení značek ATLAS-TEREX a KOBELCO, kterou později zrušil New Holland. Po skončení činnosti společnosti Austro Diesel převzala firma Kohlschein zastupování značek FERMEC-TEREX a SCHAEFF-TEREX a zajistila plynulé pokračování poskytování služeb pro majitele a uživatele těchto stavebních strojů. Později přibyly v nabídce značky HITACHI, GEHL, MUSTANG a Gehlmax IHI, dále vibrační technika DELCO a hydraulická kladiva HVP a GLOBRAM. Firmě se daří doplňovat a podporovat prodej kvalitním, individuálním a komplexním zákaznickým servisem pro každého majitele strojů zastupovaných značek na celém území České republiky.

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Monika Fröhlichová
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek