Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Dieselové, plynové a elektrické manipulační vozíky HELI od firmy GEKKON

Zveřejněno: 18. 4. 2008

Společnost Anhui Heli Machinery Imp.& Exp. Co., Ltd. (dále jen HELI) oceněná Mezinárodní ekonomickou a obchodní komorou, byla založena v únoru roku 1998. Zpočátku se společnost zaměřovala na prodej průmyslového vybavení a strojírenských dílů na asijském trhu, ale postupně posilovala export - především vysokozdvižných vozíků a ručně ovládaných paletových vozíků.

V dnešní době společnost vyváží vysokozdvižné vozíky především do severní Ameriky, západní Evropy, Austrálie, jižní Ameriky, východní Evropy, jižní Asie a dalších světových regionů. Mnoho zahraničních výrobců vysokozdvižných vozíků převážně z Japonska, Koree a Evropy používá některé komponenty společnosti HELI k výrobě vlastní manipulační techniky.


Vysokozdvižný vozík HELI VD 50

Aby dostála rostoucí poptávce zákazníků po celém světě, založila společnost několik mezinárodních poboček a současně uzavřela spolupráci s několika distributory vysokozdvižných vozíků v Evropě, jižní Americe a Asii, které akreditovala jako kvalifikované prodejce společnosti HELI. Vedle toho se v minulých letech společnost HELI spojila s jedním z nejprestižnějších a nejdéle působících výrobců vysokozdvižných vozíků na světě, Japonskou firmou TCM. Tímto spojením získala společnost HELI další technologie, které se odvíjejí od zkušeností TCM a tím docílila vysoké kvality vozíků a zařadila se tak mezi renomované výrobce manipulační techniky na světě.

Přednosti vysokozdvižných vozíků HELI

Největší předností vysokozdvižných vozíků HELI je výborný poměr kvality a ceny. Mezi další výhody patří jednoduchá a snadná obsluha, která souvisí s nejlepšími ergonomickými prvky. Vysoké hospodárnosti a výkonnosti u vozíků HELI je docíleno především nízkou spotřebou paliva, malou potřebou údržby a především dlouhou životností dílů.

Společnost HELI vyrábí dieslové vysokozdvižné vozíky s nosností 1–16 tun, elektrické vysokozdvižné vozíky s nosností 1–3 tuny, regálové zakladače a ručně vedenou manipulační techniku.


Flotila manipulační techniky HELI

Gekkon International s.r.o.

Po úspěšném vstupu vysokozdvižných vozíků značky HELI na český a slovenský trh se tyto vozíky zařadily mezi stabilní úspěšné značky manipulační techniky, které působí v těchto zemích. Výhradním distributorem na českém a slovenském trhu je společnost Gekkon International s.r.o., která zde zajišťuje pro celý sortiment manipulační techniky kompletní služby. Kromě samotného prodeje nabízí klientům i řadu dalších služeb. Samozřejmostí je široká servisní činnost, které se vztahuje nejen na vozíky HELI, ale i ostatních značek, jako jsou např. Hyster, BT, STILL, Linde a dalších. Mezi další činnosti společnosti patří prodej náhradních dílů, financování vozíků, školení řidičů, zajišťování technických prohlídek a jiné doplňkové služby.


Manipulátor GEKKON RETRACK při typické práci

Včetně plného servisu společnost Gekkon International s.r.o. provádí evidence technických prohlídek, evidence nákladovosti jednotlivých vozíků, preventivní údržby s cílem minimalizovat náklady spojené s provozem manipulační techniky zákazníků. Samozřejmostí je také pronájem manipulační techniky. Gekkon disponuje rozsáhlou nájemní flotilou, která klientům umožní:

  • úsporu investičního kapitálu,
  • přesnou predikci nákladů na provoz manipulační techniky,
  • minimalizaci nákladů na provoz manipulační techniky,
  • minimalizaci nákladů spojených se správou flotily,
  • výběr řešení přesně dle potřeb zákazníka,
  • plynulou obměnu flotily manipulační techniky,
  • záruku maximální využitelnosti flotily.

Gekkon International s.r.o. zajišťuje veškeré služby jednak z centrály v Pardubicích a jednak také z regionálních prodejních a servisních středisek, které jsou v Praze, Jihlavě, Českých Budějovicích, Chomutově, Uherském Hradišti a Olomouci. Centrála pro Slovenskou republiku je v Bratislavě, prodejní a servisní střediska dále ve Zvolenu a Košicích.

Autor: Pavel Mach
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek