Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 17.5. – svátek slaví Aneta

Den otevřených dveří společnosti Phoenix-Zeppelin

Zveřejněno: 15. 10. 2008

Pražská pobočka společnosti Phoenix-Zeppelin, která je v České republice známá především jako výhradní prodejce stavebních strojů a zařízení značky Caterpillar, připravila první zářijovou sobotu Den otevřených dveří.

Návštěvníci se seznámili s celou šíří nabídky společnosti Phoenix-Zeppelin a především si užili celý den se svými dětmi při různých soutěžích i relaxačních aktivitách.

Celým dnem provázel Tomáš Hanák, mimo jiné majitel stroje Caterpillar a moderátor televizního pořadu Pomozte dětem. Společnost Phoenix-Zeppelin touto akcí rovněž podporuje sbírkový projekt Pomozte dětem organizovaný společně Českou televizí a Nadací rozvoje občanské společnosti (www.pomoztedetem.cz).


Další ze soutěží – dotknutí se zubem plastové lahve

Významné světové značky

Phoenix-Zeppelin na českém trhu zastupuje řadu významných světových značek. Vedle výhradního zastoupení značky stavebních strojů a zařízení Caterpillar nabízí klientům kompletní služby pro manipulační techniku Hyster, zemědělskou techniku Challenger, hutnící techniku Weber MT, třídící a drtící zařízení MFL. Nabídku doplňuje široký výrobní program Phoenix-Zeppelin v oblasti Energetických systémů pro různá odvětví.

Den otevřených dveří pořádáme každoročně pro naše klienty a příznivce i jejich rodiny především proto, abychom první sobotu nového školního roku využili pro symbolické rozloučení s létem. Není také úplně obvyklé moci si prohlédnout takto zblízka velké stavební a další stroje,” upřesňuje Radek Lechner, vedoucí pobočky Praha společnosti Phoenix-Zeppelin.

Dalším z partnerů, kterého společnost Phoenix-Zeppelin přizvala na Den otevřených dveří, byla firma HUMMER Centrum, která zde představila několik unikátních terénních aut Hummer H1 a H2.


Jedna ze soutěžních disciplin – Soutěž jízdy mezi kužely

Zajímavé soutěže

Za redakci Stavební techniky jsme se také zúčastnili této předváděcí akce. K vidění bylo mnoho zajímavých stavebních strojů od malých smykem řízených nakladačů, minirýpadel, vysokozdvižných vozíků až po velké kolové nakladače. Soutěžilo se o zajímavé ceny a dokonce i o zahraniční cestu do španělské Malagy.

Na začátku dne nás čekala první soutěž, která patřila rýpadlo-nakladačům. S nimi soutěžící měli za úkol v co nejkratším čase navléknout kroužek okolo plastového kelímku s vodou. Kelímky byly od sebe vzdáleny a rozmístěny kolem stroje. Za každé shození a nesprávnou manipulaci byli penalizováni.

Po této soutěži následovala další. Na řadu přišla minirýpadla. S jejich pomocí jste museli jedním zubem u lopaty shodit tenisový míček, který byl nasazen shora na kužel. Pravidla byla velmi pečlivě sledována, pokud jste se dostali mimo vyhrazený prostor, tak pro Vás soutěž skončila. Za jakoukoli další chybu soutěžící obdržel trestné minuty.

Na závěr se nám představila soutěž pro smykem řízené nakladače, ve kterých museli řidiči projet tzv. slalomem 10 branek z kuželů. Opět v co v nejkratším čase. Penalizace byla u této soutěže udělena i za to, že jste se dotkli kužele, nebo při zvednutí ramene stroje. Jelikož pravidla byli velmi tvrdě posuzována, čas vám byl přičten i za nesprávné dodržení při nastupování či vystupování ze stroje. O vítězi rozhodoval součet všech tří časů včetně penalizací.

Třešničkou na dortu se stala soutěž žen ve zručnosti řízení kloubového nakladače.


Stroje Caterpillar se předvádějí

Zahraniční cesta do španělské Malagy

Kromě Prahy se Dny otevřených dveří konaly také 30. srpna v Mostě a 13. září v Brně. Soutěží v Mostě se zúčastnilo 23, v Praze 20 a v Brně 18 strojníků. Do Malagy postoupil z prvního semifinále v Mostě Václav Slivkanič, z Prahy Radek Fucyman a ze závěrečného klání v Brně Jiří Doseděl. Navíc ve všech třech semifinálových kolech získali závodníci, kteří se umístili do 3. místa, jako cenu jeden z modelů stroje značky Caterpillar.

Mezinárodní finále proběhne ve Španělsku od 2. do 7. listopadu. Na české reprezentanty i na jejich zahraniční soupeře čeká devět náročných disciplín. Ty prověří schopnosti strojníků při ovládání nejnovějších typů značky Caterpillar a některé z disciplín zde budou mít svoji premiéru.


Neodolala jsem a vyfotila se s Jaroslavem Bednářem a Tomášem Žižkou

Malé překvapení

V průběhu pražské akce bylo připraveno překvapení. Dne otevřených dveří se zúčastnili i dva hokejisté klubu HC Slávia – Jaroslav Bednář a Tomáš Žižka.

Co říci na závěr? Celá akce se vydařila a na své si přišli jak kluci, tak holčičky všech věkových kategorií.

Autor: Jiří Hejhálek
Foto: Věra Machková, DiS.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek

Přivítejme řadu F-LINE. Černý kůň v segmentu nákladních vozidel pro stavebnictví vstupuje na trh

Zveřejněno 13.5. V České republice prostřednictvím oficiálního importéra značky Ford Trucks, společnosti F TRUCKS a.s., začíná prodávat dlouho očekávaná řada nákladních vozidel F-LINE. Nové modely budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro… celý příspěvek