Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 17.5. – svátek slaví Aneta

Další rozšíření nabídky strojů od BC Stavo s.r.o.

Zveřejněno: 14. 10. 2008

Známá plzeňská firma dodávající nové i použité stavební stroje a náhradní díly po celé ČR a na Slovensko rozšířila nově svoji nabídku o další stroje čínské výroby splňující náročné americké i evropské normy.

Díky distribučním pravidlům je tato nabídka omezena na jihozápad Čech. Ústřední český dovozce – firma Auto Trans Jičín – tyto stroje dováží na náš trh v návaznosti na velkého polského dovozce, který má přidělen od výrobce prodej ve střední a východní Evropě.

Jedná se o stroje jedné z největší čínské firmy XCMG, založené jako společný podnik s Caterpillarem, dále její dceřiné firmy XCG a nakonec firmy Shantui, která smluvně navazuje na značku Komatsu. Všechny tyto stroje, respektující evropské požadavky na kvalitu, hospodárnost a výkon, využívají komponenty renomovaných výrobců, např. motory Cummins, hydrauliku Kawasaki a další. Jsou již po mnoho let exportovány do různých asijských a afrických zemí a Ruska a po získání osvědčení, že splňují americké a evropské normy, postupně i na náročné trhy USA a Evropské unie.

Polský dovozce prodal za cca 3 roky už více než 400 strojů v zemích jeho působnosti a od léta t.r. cestou zmíněného českého dovozce začal jejich prodej v ČR.


Rypadlo XCG 330 – moderní technika pro náročné podmínky

O jaké stroje se jedná?

Sortiment se postupnou certifikací dalších a dalších modelů dle CE stále rozšiřuje. BC Stavo s.r.o. nabízí takto hlavně dodání 3 modelů moderních čelních kolových nakladačů kategorie 2 až 4 m3 od firmy XCMG. Centrální mazání tvoří standardní výbavu. Dále zatím jeden model zeminového válce 12 tun, vybaveného hladkým běhounem a zároveň alternativně použitelnými ježkovými návleky. Dvě frekvence vibrací, dvě amplitudy. Dalšími zajímavými stroji jsou grejdry XCMG výkonů 185 a 220 k s kloubovým rámem a pohonem zadních nebo všech kol, vybavených volitelně čelní radlicí a zadním rozrývačem a připravených pro instalaci nivelační elektroniky. Připravuje se i prodej teleskopických autojeřábů XCMG nosností 25 a 50 t, dovybavených v ČR moderní zabezpečovací elektronikou na světové úrovni.

Nijak za nabídkou světových výrobců nezaostávají ani pásová rypadla firmy XCG, která jsou nově rovněž součástí nabídky BC Stavo s.r.o. Zatím se jedná o dva typy často používaných typorozměrů 23 a 33 t. Plzeňská firma známá dodávkami velkého sortimentu přídavných zařízení pro zemní stroje, včetně zařízení speciálních, samozřejmě výhodně uplatňuje tuto nabídku i v kombinaci s rypadly XCG.


Výkonné grejdry XCMG i pro velké projekty

Poslední zmíněnou skupinou strojů jsou dozery Shantui, zatím v nejžádanějším typorozměru 17 t/160 k, a dále v zajímavém typorozměru 23,5 t/220 k, využívajícím maximálně kapacitu běžných podvalníků pro jejich přepravu a poskytujících větší výkon oproti 16 t strojům. Standardně s S radlicemi s hydraulickou změnou úhlu řezu a zadním třínožovým rozrývačem.

Komfortní kabiny všech zmíněných strojů si s ničím nezadají se svými západoevropskými nebo japonskými konkurenty. Ovládací prvky, klimatizace a ergonomické sedačky zvučných západoevropských nebo japonských výrobců. BC Stavo s.r.o. samozřejmě na zmíněném českém jihozápadě zajišťuje pro zmíněné stroje veškeré náhradní díly a opravářský servis pro jejich bezproblémový provoz.


Zeminový válec XCMG XS120D – i kvalitní zhutnění nemusí být drahé

A jaké jsou další argumenty k pořízení těchto zajímavých a výkonných strojů?

Především srovnatelný výkon, spotřeba a spolehlivost, které očekáváte i u konkurenčních zvučných značek, ale za opravdu podstatně nižší pořizovací cenu. Nákupem těchto nových moderních strojů uvedených značek a jejich provozem zákazníkům zbyde v peněžence podstatně více, což doufáme, že nezůstane bez odezvy i u dalších zájemců. Poté, co k této zkušenosti došli četní zákazníci na celém světě, mnozí zákazníci v Polsku a na Slovensku a první zákazníci v Čechách ... Pracovníci BC Stavo s.r.o. Vás o tom rádi přesvědčí.

Autor: Martin Čížek
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek

Přivítejme řadu F-LINE. Černý kůň v segmentu nákladních vozidel pro stavebnictví vstupuje na trh

Zveřejněno 13.5. V České republice prostřednictvím oficiálního importéra značky Ford Trucks, společnosti F TRUCKS a.s., začíná prodávat dlouho očekávaná řada nákladních vozidel F-LINE. Nové modely budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro… celý příspěvek