Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Čtyřcestné vysokozdvižné vozíky Combilift ve firmě METAL TRADE COMAX, a.s.

Zveřejněno: 13. 10. 2014

Firma METAL TRADE COMAX, a.s. je úspěšná výrobní společnost s bohatou zkušeností v 5 výrobních programech. Je předním českým výrobcem slévárenských slitin a předslitin neželezných kovů na bázi hliníku a mědi, provádí povrchovou úpravu plechů v České republice ojedinělou technologií Coil-Coating, je výrobcem výztužných tenkostěnných okenních, sádrokartonových a svařovaných profilů z pozinkovaných pásek, zpracovává hliníkové, pozinkované a ocelové svitky na pásky a tabule a je výrobcem moderních lehkých střešních krytin s kompletním střešním příslušenstvím.

Společnost se sídlem ve Velvarech má 4 výrobní závody (tři v Čechách a jeden na Slovensku) a ročně prodá přes 110 tisíc tun svých výrobků, z čehož 50 % představuje export do zahraničí.

Společnost je držitelem certifikátů ISO 9001 a ISO 14001.

METAL TRADE COMAX, a.s. v současné době používá pět vozíků typu Combilift C4500. Pro konkrétnější představu, k čemu mohou vozíky sloužit a jaké jsou jejich výhody, zodpověděla firma několik otázek:

1. Proč jste zvolili právě vozíky Combilift?

Vozíky Combilift patří ke špičce v této kategorii vozíků. Výroba vozíků probíhá v Evropě, pročež předpokládáme dlouhodobě spolehlivý provoz, bezproblémový servis a rychle dostupné náhradní díly.

Předností jsou rovněž kompaktní rozměry vozíku pro danou nosnost. A především servis v blízké vzdálenost – cca 25 km.

2. Uvažovali jste i o jiném výrobci?

Ano, vybírali jsme z více výrobců, vždy nabídky porovnáváme.

3. Proč jste si vybrali právě pohon LPG? Kvůli provozním nákladům?

Vozíky používáme jak ve venkovním prostředí, tak i ve výrobních a skladovacích halách a právě pohon na LPG má přijatelnější emise pro provoz v halách oproti naftovému motoru.

4. K jakým účelům vozíky nejvíce využíváte?

Vozíky primárně využíváme ke skladování materiálu i jeho expedici – spolehlivě řeší transport materiálu ve výrobě i jeho nakládku na kamiony.

5. Jaké jsou přednosti vozíků?

Malé rozměry, rychlý servis, krátký termín dodání vozíku od objednání, vstřícné jednání firmy Mátl-Bula.

6. Je něco, s čím nejste u těchto vozíků spokojeni?

Dosud ne.


Manipulační techniku irského výrobce Combilift používanou např. i ve firmách Dektrade, Juta, Albion, Kopos Kolín, Less, Vekra, RI Okna, Ferona, Bombardier, Asko zastupuje v České republice firma Mátl & Bula spol. s r.o., působící na trhu manipulační a stavební techniky již od roku 1993. V současné době patří k významným firmám v tomto oboru v České republice.

Čtyřcestné vysokozdvižné vozíky Combilift jsou elegantním řešením manipulací s dlouhými břemeny v rozměrově omezených prostorách a významným způsobem optimalizují jejich využití. Jsou vhodné k používání ve vnitřních i venkovních prostorách na středně těžkých terénech, operovat mohou už v dvoumetrových uličkách. Plně synchronizovaný čtyřsměrový řídicí systém poskytuje výbornou manévrovatelnost. Automatické natáčení všech tří kol během několika vteřin je patentovaná charakteristická vlastnost této značky. Kola otočná o 90° dávají těmto vozíkům neobyčejné vlastnosti a pohybovou variabilitu. Vozíky vynikají skvělým technickým zpracováním a vysokou provozní spolehlivostí. Jsou vyráběny v nosnostech 2,5 až 25 tun, s výškami zdvihu až 9400 mm. Pohony těchto vozíků jsou v provedení – diesel, LPG (nově i CNG) a akumulátorové. Vozíky mohou být vybaveny řadou přídavných zařízení dle potřeb a přání zákazníka. Povědomí o existenci a vlastnostech těchto strojů může vyřešit řadu na první pohled neřešitelných problémů. Dodavatel je připraven klientům poradit a spolupracovat při určení nejvhodnějšího typu pro dané podmínky.

¹) Zpracováno z podkladů firmy Mátl a Bula
Autor: Zuzana Fajfrová
Foto: METAL TRADE COMAX, a.s.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek