Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Ceny nových a užitých stavebních a jiných mobilních strojů

Zveřejněno: 5. 7. 2004

Již 20 let se vydavatelství Lectura v Norimberku specializuje na průzkum cen v oblasti nových a užitých mobilních strojů po celé Evropě. Knižně, na CD ROM a na internetu publikuje cenové a technické informace pro zájemce, kteří stroje nakupují, prodávají, nebo kteří pracují jako odhadci.



Nabídka zahrnuje stavební stroje, vysokozdvižná zařízení, jeřáby, pojízdné jeřáby, komunální dopravní prostředky, komunální zařízení, výškové a hlubinné stroje, recyklační zařízení, výměnné systémy a zdvihací plošiny od předních výrobců včetně českých.
Ke každému typu stroje je uvedena pořizovací cena v roce prodeje, ceny použitých strojů až za 15 let po vyrobení, základní technické údaje a kontaktní adresy.
Vydavatelství Lectura bylo založeno trojicí expertů v oblasti stavebních strojů v roce 1984. Po roce podrobného průzkumu spatřil v roce 1985 světlo světa první ucelený, knižně vázaný přehled, zaměřený tehdy jen na Německo, zvaný »biq« (Baumaschinen-Informations-Quelle).

Na základě následného licenčního ujednání s eurotaxSCHWACKE (Schwacke-Liste) pokračovalo vydávání tohoto produktu pod jménem Schwacke-Marktbericht Baumaschinen.
Přehled trhu a záběr výrobků byl v následujících letech rozšířen o sekce zdvižných vozíků, jeřábů, nákladních jeřábů, vysokozdvižných plošin, stavebních strojů pro zemní a podzemní práce a komunální vozidla a zařízení. V roce 1998 už záběr průzkumu pokrýval téměř celou Evropu, a tak veškeré cenové údaje byly publikovány v EURO. Navíc se v témž roce objevily první informace o strojích na CD ROM a na internetu.
Od roku rozšířilo vydavatelství své služby na území všech evropských zemí a všechny vydavatelské produkty jsou dostupné v pěti jazycích (německy, anglicky, španělsky, francouzsky a italsky).
V současné době vychází 8 publikačních řad:
• Přehled trhu stavebních strojů (vychází v březnu a září, cena 189 euro, předplatné 259 euro)
• Přehled trhu zdvižných vozíků (vychází v březnu, cena 129 euro, předplatné 105 euro)
• Přehled trhu stavební techniky (vychází v červenci, cena 159 euro, předplatné 239 euro)
• Přehled trhu jeřábů (vychází v červnu, cena 139 euro, předplatné 109 euro)
• Přehled trhu zdvihacích plošin (vychází v dubnu, cena 139 euro, předplatné 119 euro)
• Přehled trhu nákladních jeřábů (vychází v květnu, cena 139 euro, předplatné 109 euro)
• Přehled trhu komunální dopravní a jiné techniky (vychází v srpnu, cena 159 euro, předplatné 139 euro)
• Mobilní stroje - souhrnný přehled (vychází v březnu a září jen na CD, cena 997 euro)

Sídlo vydavatelství Lectura je v Norimberku, kde pracuje jedenáct kvalifikovaných odborníků. Stejný počet lidí pracuje v pobočce v Chemnitz. Nadto se průzkumu trhu a souvisejících aktivit účastní sedm externích editorů a 15 partnerů po celé Evropě.
Tým, který pospolu pracuje po mnoho let, a nejnovější postupy zpracování dat, při nichž je využita špičková technika, jsou zárukou rychlé reakce na požadavky a pohyby na trhu zároveň také vysoké produktivity práce. Díky velmi těsné spolupráci se všemi významnými výrobci, dovozci, vývozci strojů a dealery, má vydavatelství Lectura k dispozici rozsáhlou databanku cenových a technických informací o mobilních strojích, adresáře cílových skupin odběratelů a nejlepší obchodní kontakty. Informace pro zájemce Jak bylo zmíněno, tištěné publikace jsou k dispozici v pěti jazycích. Podrobné cenové informace získá zájemce na kontaktních adresách, uvedených v záhlaví tohoto článku. Lze si objednat buť jediný výtisk nebo předplatné.
Trvání předplatného je nejméně 2 roky a je automaticky prodlouženo o rok, jestliže není vypovězeno 3 měsíce před termínem. Všechny ceny jsou uvedeny včetně poštovného a DPH. Noví zákazníci platí předem. V případě předplatného se předem platí poplatek za první dva roky.
Autor: Jiří Hejhálek
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek