Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Bobcat slaví 50 let

Zveřejněno: 17. 4. 2008

V roce 1958 společnost Melroe, předchůdce společnosti Bobcat, která byla založena v Severní Dakotě, USA, uvedla na trh kompaktní čelní nakladač. Z tohoto stroje se rychle vyvinul model M-400, světově první smykem řízený nakladač, který se stal výchozím pilířem pro obor kompaktních strojů.

Díky smykem řízenému nakladači je značka Bobcat známa po celém světě. Přestože společnost během minulých 50 let provedla nespočetně změn, jedno se ale nezměnilo: Bobcat se neustále vyznačuje vynikající kvalitou, vysokou užitnou hodnotou a četnými konstrukčními inovacemi, které tak napomáhají udržovat jeho vedoucí postavení na trhu.

Výrobní závod v Dobříši1)

Mimo území USA a na zelené louce byl investicí 32 milióny US dolarů postaven a v září 2007 i otevřen nový výrobní závod v Dobříši, 50 km jihozápadně od Prahy. V dobříšském závodě o celkové rozloze 20 000 m² jsou vyráběny malé a středně velké kompaktní nakladače a minirypadla o hmotnosti do 2 t a dále různé příslušenství k těmto strojům. Výrobní závod zahrnuje dále nové školicí středisko se čtyřmi prostornými učebnami o celkové ploše 380 m², servisní dílnu s učebnou a dále venkovní školicí plochu o rozloze 5 000 m². Společně se stávajícím výrobním závodem ve městě Pont-Château ve Francii, kde se vyrábí teleskopické manipulátory, vytvořil nový výrobní závod v Dobříši pro společnost Bobcat v Evropě významné výrobní možnosti. Společnost předpokládá pokrýt z těchto závodů 80 % prodávaných výrobků v regionu EMEA do konce roku 2008.

Neil Woodfin, prezident společnosti Bobcat říká: ”Naslouchání hlasům zákazníků v daném regionu je základním klíčem ke splnění všech jejich specifických požadavků. Investujeme do lokálních zdrojů a inženýrských talentů, a tím podporujeme navrhování výrobků splňující místní požadavky. Mou hlavní zodpovědností je urychlit tyto aktivity v plně integrované evropské organizaci, jež je schopná definovat, navrhnout a vyrobit stroje, výrobky a služby uspokojující potřeby na lokálních trzích. Umístění vývojového střediska a výroby Bobcat do České republiky nám umožňuje využít a zhodnotit české technické znalosti a výrobní zkušenosti”.

Bobcat EMEA prochází rychlým růstem. Objem prodeje vzrostl jen během roku 2006 o téměř 25 %. Od výroby umístěné v Evropě se očekává zrychlený nárůst prodeje kompaktních strojů Bobcat a významné snížení dodacích lhůt do dealerské sítě Bobcat v této oblasti.

Autorizovaný zástupce pro českou republiku společnost Bobcat CZ, a.s.

Společnost Bobcat CZ, a.s. byla založena v roce 2000 a v současné době nabízí široký sortiment výrobků Bobcat – od smykem řízených nakladačů, minibagrů, teleskopických manipulátorů, nakladačů (s možností volby způsobu řízení buď všech kol nebo smykem), až po pásové nakladače a více než 55 druhů příslušenství ke všem těmto strojům.

Prostřednictvím svých snadno dostupných 10 obchodně – servisních středisek rozmístěných po celé České republice, 11 vyškolených obchodních zástupců a více než 45 kvalifikovaných servisních techniků zajišťuje prodej, servis, pronájem, školení obsluh, dodávky náhradních dílů těchto špičkových strojů, včetně jejich příslušenství, pro více než 1 800 zákazníků Bobcat.

Zákazníkům, kteří kupují nový nebo i použitý stroj Bobcat, je společnost schopna nabídnout několik forem financování – od finančního či operativního leasingu, přes odkup starého stroje jakékoliv značky na protiúčet, či dlouhodobý pronájem stroje a příslušenství z vlastní půjčovny. Více než sedm let trvající spolupráce se světovým výrobcem strojů, jehož špičkové produkty a silná podpora jsou zárukou kvality a spolehlivosti, to vše zavazuje. Spokojenost zákazníků je tím hlavním cílem a nutí nás neustále zkvalitňovat naše služby. Díky tomuto cíli se nám podařilo vytvořit dobře fungující systém, jenž stroje nejen prodává, ale stará se o ně po celou dobu jejich životnosti.

Pozvánka na Stavební veletrhy v Brně

Navštivte expozici Bobcat na Stavebním veletrhu v Brně ve dnech 22.–26. dubna 2008, volná plocha P, stánek číslo 011.

1 O otevření nového závodu se bylo možno více dočíst v článku Heleny Hejhálkové, Společnost Bobcat otevřela nový závod v Dobříši, uveřejněném ve Stavební technice, č. 6/2007.
Autor: Ing. Petr Hejduk
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek