Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

AUSTRO DIESEL Bohemia, s.r.o. – 10 let na českém trhu stavebních strojů

Zveřejněno: 4. 12. 2002

V září se v brněnském Off-road Centru uskutečnila dvoudenní akce společnosti AUSTRO DIESEL Bohemia, spol. s r.o., která patří mezi naše nejúspěšnější prodejce stavebních strojů. Zmiňme se krátce o genezi společnosti.

Ing. František Kmínek, obchodní ředitel společnosti:

„Rakouská společnost Austro Diesel vstoupila na český trh před 10 lety svou účastí na strojírenském veletrhu v Brně, v roce 1993 jsme založili českou dceřinou společnost. Oslava desetiletého výročí je lemována nemalými úspěchy v prodeji stavebních a zemních strojů.

Začátek firmy byl postaven na prodeji strojů Massey Ferguson (MF) v roce 1992, poté došlo ke změně vlastníka, známého pod obchodním názvem Fermec. Postupně jsme k této značce přijali zastoupení výrobců strojů Atlas a Kobelco a od roku 1998 vystupujeme na českém trhu s kompletním programem značky Case.“

popisek
popisek

„Novinku na naší akci nemáme, ale Case 580 Super M, což je rypadlo-nakladač, měl u nás premiéru před několika týdny. Máme tu pro předvedení i vyzkoušení několik strojů Case, dále Fermec a Terex. Terex vstoupil do anglické firmy Fermec, takže jak asi víte, především rypadlo-nakladače se prodávají nejen jako stroje v designu Fermec, ale necelý rok i v designu Terex.

Jsme velmi potěšeni, že na této akci, spojené s oslavou, můžeme přivítat zákazníky, nebo především oni jsou strůjci úspěchů naší společnosti. Bez jejich zájmu o naše stroje a především jejich koupi by zřejmě společnost Austro Diesel Bohemia na českém trhu neexistovala. I když letošní růst české ekonomiky a nárůst objemů ve stavebnictví není příliš vysoký, již dnes se nám jeví předpoklady, že rok 2002 bude v prodeji strojů úspěšnější než minulý rok,“ doplňuje předchozí informace Ing. Kmínek.

K vidění na ploše Off-road Centra byly jak ve statických ukázkách, tak i v plné práci k vidění stroje, rypadlonakladač Fermec 760 a 860, Terex 760, kolové rypadlo Case WX 90, rypadlo-nakladač Case 580 Super M, čelní kolový nakladač Case 721 CXT, pásové rypadlo Case CX 210 a také např. smykem řízený kompaktní nakladač Case 85XT.

Ve volné disciplině tanců na reprodukovanou hudbu dominovaly zejména stroje Case pod brilantním a technicky skvělým řízením německého předváděcího technika Otmara ze společnosti Case. V rámci odborného programu se uskutečnily také soutěže zručnosti.

Autor: Karel Kurka
Foto: Karel Kurka
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek