Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Atlas Copco nový tandemový válec LP 6505 dostane „velkého bratra“ – LP 7505

Zveřejněno: 27. 5. 2016

V návaznosti uvedení na trh velice úspěšného ručně vedeného tandemového válce LP 6505 v srpnu 2015, Atlas Copco nyní představuje nový stroj „velký bratr“ LP 7505.

Model LP 7505

LP 7505 je větší model se všemi stejnými impozantními vlastnostmi jako u LP 6505. Pod výklopnou kapotou jsou nové ručně vedené tandemové válce naplněny efektivitou a výkonností.

Na obou strojích nové výklopné kapoty umožňují snadný přístup ke všem servisním místům, jako je údržba motoru a dobíjení akumulátoru. Mechanické brzdy byly nahrazeny novými automatickými hydraulickými brzdami. Pokud dojde k poklesu tlaku, válec brzdí automaticky, pokud tlak stoupá, brzdy jsou uvolněny. LP 6505 a LP 7505 jsou také vybaveny novými škrabkami, aby se zabránilo usazování materiálu na bubnech. Celkově se snadněji ovládají.

Dekáda úspěchu s LP 6500

Po desetiletí úspěchu s naším plně hydraulickým ručně vedeným tandemovým válcem LP 6500 jsme provedli modernizaci LP 6505 a nyní také LP 7505,” říká Kjell Helgesson, Product & Application Specialist, Light Compaction. „Samozřejmě stále plně hydraulický, a to jak pro vibrace a pohyb, ale také s novým atraktivním designem kapoty. Používáme také náš nový chladící systém hydraulického oleje, takže můžeme udržovat nízkou teplotu oleje při práci v horkém prostředí.

Máme prvenství

Atlas Copco je jediným výrobcem, který dodává tento typ chladiče hydraulického oleje. Udržováním nízké teploty hydraulického oleje se snižuje opotřebení dílů, prodlužuje se životnost baterie a pryžových dílů (např. těsnění). Zabraňují úniku oleje ze stroje. Udržování stroje ve správné kondici poskytuje delší životnost stroje.

LP 6505 a LP 7505 jsou vybaveny ještě více uživatelsky přívětivými vlastnostmi. Kjell Helgesson uzavírá: „Operátor má také snadný přístup k ovládání páčky plynu, k elektrickému startování a k ovládání skrápění. A máme stejně nízkou úroveň vibrací přenášených na obsluhu, jako u předchozích modelů.

Navštivte naši expozici

Uvedené stroje budou vystaveny na veletrhu Bauma 2016. Navštivte expozici Atlas Copco a přijďte se podívat nejen na nové stroje z řady lehké hutnící techniky.

Nejen tyto informace najdete na stránkách www.atlascopco.cz.

Autor: Petr Škaloud
Foto: Archiv firmy

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek