Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 4.5. – svátek slaví Květoslav

Ammann investuje do ekologicky šetrných strojů a rozšiřuje výrobu

Zveřejněno: 11. 4. 2008

Ammann intenzivně investuje do ekologicky bezpečnějších výrobků, které budou mít menší emise. Tento k přírodě i lidem šetrný přístup otevřel nová témata marketingové komunikace. Ammann-Yanmar nyní masivně rozšiřuje výrobní kapacitu. Nová otočná rypadla s nulovým přesahem zádě ViO50 a ViO57 se vyrábějí v závodě v St-Dizier (Francie) a brzy se objeví na trhu.

 

Současná nabídka produktů a služeb společnosti Ammann je ta pravá. Pro tohoto mezinárodně úspěšného, nezávislého výrobce zařízení pro zpracování asfaltu, hutnících strojů a zařízení je hlavní myšlenkou růst. Tržby této rodinné švýcarské společnosti poprvé v roce 2008 překonají hranici miliardy eur. Ve svých výrobních závodech v St-Dizier (Francie), Novém Městě nad Metuji (ČR), Alfeldu (Německo) a Veroně (Itálie), stejně jako ve firemním ústředí v Langenthalu (Švýcarsko), přizpůsobuje tato společnost výrobní kapacity tak, aby bylo možno zvládnout větší objemy zakázek a uspokojit poptávku v rámci výstavby silnic, a to s očekávanou vysokou kvalitou a přesností.


Výrobní závod Ammann Yanmar ve Francii

Ekologie, bezpečnost a redukce

Ammann investuje veškerou svoji energii do výzkumu a vývoje. V průběhu nadcházejících měsíců a let předvede společnost některé vysoce inovativní výrobky a služby. Výrobky Ammann především udržují krok se stále narůstajícími ekologickými požadavky, což společnosti umožňuje přispívat svým dílem k ochraně životního prostředí.

Ammann rovněž zvyšuje bezpečnost svých výrobků a procesů. A nakonec je třeba uvést, že se společnost snaží o redukci na všech frontách: emise, rozměry i náklady – u všech těchto by mělo dojít ke snížení.

Stroje: širší rozsah nabídky

Společnost Ammann rozšířila svou nabídku ve střední a těžké obousměrné kategorii o novou sérii desek AVP, tak aby mohla nabízet výrobky na míru svým zákazníkům. Všechny tyto modely se velmi jednoduše ovládají a nabízejí univerzální možnosti použití. Zmíněná série obsahuje následující typy: AVP 3920 (provozní hmotnost 264–272 kg, výkon 4,5–8,6kW), AVP 4920 (333–350 kg, 6,6–11,1kW) a AVP 5920 (425–442 kg, 6,6–11,1kW).


Vibrační desky Ammann AVP 3920, AVP 4920, AVP 5920

Ammann rovněž rozšiřuje svoji nabídku tahačových válců o Rammax RW 1815-SPT. Tento stroj váží 2,4 t a nabízí pracovní šířku 120 cm, vysoký jízdní i hutnící výkon, ale také se vyznačují všestrannou manipulací a pružným využitím. Vodou chlazený motor Lombardini u 2400 kg RW 1815-SPT poskytuje výkon 30 kW. Jedním strojem je možno provádět rovnání terénu i hutnění.


Tahačový válec Rammax RW 1815-SPT

Kloubový tandemový vibrační válec AV 75 X41)

Společnost Ammann nedávno uvedla na trh tandemový válec AV 75 X. Stroje jsou k dispozici ve verzích X4 s dělenými běhouny. Ovládání přesazení krabího chodu umožňuje vynikající hutnící práce až ke kraji. K dispozici jsou různé druhy vybavení na přání, kterými lze zvýšit výhody modelu AV 75 X; k příkladům patří ořezávač a dohutňovač okrajů vozovky, otevřená kabina s ROPS se zábradlím a ochranou proti vandalismu, měřičem teploty asfaltu a další výbavou.


Tandemový vibrační válec Ammann AV75 X4

Společnost Ammann-Yanmar investovala 20 milionů eur na rozšíření výrobního závodu v Saint-Dizier (Francie)

Ammann-Yanmar staví novou továrnu

Evropský trh se neustále rozvíjí, a proto výrobci mini-rypadel dále zvyšují svoji výrobní kapacitu, aby si udrželi nebo zvětšili svůj tržní podíl. V Evropě ovládá v současné době Ammann-Yanmar asi 10,5 % trhu v sektoru mini-rypadel a kompaktních rypadel. Cílem je do roku 2012 dosáhnout 15 %. Proto společnost Ammann-Yanmar investovala 20 milionů eur v průběhu tří let, aby rozšířila svůj výrobní závod v Saint-Dizier (Francie). Rozloha výrobního závodu se zvětšila ze 7 500 na 15 000 m². Tato nová infrastruktura by měla umožňovat dosažení dlouhodobého cíle: do tří let zvýšit denní produkci na 40 strojů denně. Nová výrobní zařízení se využívají především k výrobě nižšího rámu pro dvě nová otočná rypadla s nulovým přesahem zádě ViO50 (4,7–4,8 t) a ViO57 (5,2–5,3 t).


Nové otočné rypadlo s nulovám přesahem zádě Vi057
1 O tomto stroji jsme psali v článku Ing. Luboš Doležal: Premiéra sedmitunových vibračních válců bude v Brně na IBF 2008, Stavební technika 1/2008.
Autor: Klára Formanová
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek