Dnes je 7.5. – svátek slaví Stanislav

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno: 25. 4. 2024

Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Přídavná pracovní a dálková světla OSRAM kombinují extrémně vysokou optickou účinnost s rovnoměrným rozložením světla.

Robustní a kompaktní přídavná pracovní a dálková světla OSRAM kombinují extrémně vysokou optickou účinnost s rovnoměrným rozložením světla a konstrukcí reflektoru snižující oslnění. Řada LEDriving® Professional je k dispozici v různých výkonech, tvarech, a navíc s možností výběru profilů světelného kuželu.

Pokud je třeba intenzivněji osvětlit cestu před vámi nebo okolí vedle stroje při práci, lze dodatečně instalovat dálková a pracovní světla OSRAM LEDriving®, která snadno čelí všem těmto výzvám. Existují varianty pro širokou škálu účelů: dálková světla, světla pro bodové a kombinované osvětlení i pro osvětlení blízkého okolí.

Odolné robustní světlomety s dlouhou životností jsou k dispozici v pěti různých produktových řadách: Multifunkční, Funkční, Slim, Value a Profesionální řada. Nabízejí nejdokonalejší LED světlo a perfektní elektromechanické vlastnosti. Jsou vhodné pro vozidla s napětím 12 a 24 V.

Řada LEDriving® Professional je k dispozici v různých výkonech, tvarech, a navíc s možností výběru profilů světelného kuželu.
Řada LEDriving® Professional je k dispozici v různých výkonech, tvarech, a navíc s možností výběru profilů světelného kuželu.

Pět skupin přídavných světel a světlometů a vhodné příslušenství

Multifunkční řada (MX) – s LED dálkovými světly a funkcí předního pozičního osvětlení kombinují multifunkční světla OSRAM vynikající světelný výkon se stylovými designovými prvky.

Funkční řada (FX) – přídavná dálková světla plně vyhovující normě ECE a s možností výběru dálkových světel pro lepší osvětlení do dálky nebo osvětlení blízkého prostoru.

Slim řada (SX) – pomocné dálkové světlomety mají tenký a kompaktní tvar, který umožňuje snadnou montáž i na hůře přístupná místa.

Řada value (VX) – řada Value nabízí pozoruhodnou viditelnost za rozumnou cenu.

Profesionální řada (PX) – profesionální řada OSRAM nabízí mnoho různých možností kombinací pro individuální potřeby osvětlení na základě jedinečného matrix systému.

Příslušenství (AX) – díky vhodnému příslušenství lze dálková a pracovní světla OSRAM LEDriving® snadno a správně nainstalovat.

Ať už od světla očekáváte cokoli

Dálková a pracovní světla OSRAM LEDriving® byla navržena a zkonstruována pro širokou škálu aplikací. Každý světlomet generuje jeden z pěti typů světelných kuželů, který poskytne maximální viditelnost přesně tam, kde je potřeba. Lze vybírat i mezi čtyřmi úrovněmi výkonu – 1500 lm, 2500 lm, 3500 lm a 4500 lm.

Spot beam – bodový paprsek světla je navržen pro osvětlení vzdáleného místa. Konstrukce reflektoru soustředí světelný paprsek do světelného bodu ve značné vzdálenosti od vozidla.

Flood beam – distribuce světla je navržena pro osvětlení blízkého okolí. Reflektor rozděluje světlo na velkou plochu v blízkém okolí vozidla.

Wide beam – široký kužel světla je určen pro osvětlení na kratší vzdálenost. Reflektor rozděluje světlo v blízkém okolí vozidla.

Ultra wide beam – ultraširoký světelný kužel slouží pro osvětlení blízkého okolí. Díky mimořádně širokému světelnému kuželu reflektor poskytuje obzvláště rozsáhlé osvětlení v oblasti okolo vozidla.

Combo beam – kombinované světlo je navrženo, vyrobeno a určeno pro osvětlení vzdálené i blízké plochy. Reflektor kombinuje bodový a široký paprsek tak, aby se dosáhl multifunkčního osvětlení, jak blízkého, tak i vzdáleného okolí vozidla.

Testováno v extrémních podmínkách

Všechna dálková a pracovní světla OSRAM LEDriving® byla testována v laboratoři pro simulaci prostředí certifikované podle normy DIN EN ISO/IEC 17025 na extrémní vnější vlivy, jako je voda, prach, nárazy, vysoké a nízké teploty, trvalé vibrace a otřesy, a získala nejvyšší třídy krytí IP & IK IP6K8 a IP6K9K. Je tak zajištěna prvotřídní kvalita světla pro všechno, co vám přírodní podmínky a okolnosti připraví. Na dálková a pracovní světla OSRAM LEDriving® poskytuje navíc společnost OSRAM až 5letou záruku (pro řady FX, MX, PX a SX).

Autor: OSRAM GmbH
Foto: OSRAM

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek