Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Žlutá záře v lomu Chomutovice u Popoviček

Zveřejněno: 10. 9. 2018

Pro obchodní přátele a příznivce značky JCB si přichystala společnost TERRAMET, spol. s r.o., dodavatel stavebních strojů JCB pro ČR, dvoudenní předváděcí dny Demo Days 2018 v Lomu Chomutovice u Popoviček. Na návštěvníky čekaly aktivní ukázky techniky včetně možnosti vlastního vyzkoušení a doprovodný program v podobě soutěží posádek o zajímavé ceny.

Kolové rýpadlo Hydradig na sebe strhávalo největší pozornost

Oba dny oficiálně zahájil jednatel společnosti TERRAMET pan Petr Kotršál, který především vyzdvihl důležitost ukázek strojů v provozu a možnost zájemců vyzkoušet si techniku v reálných pracovních podmínkách.

Rýpadla

Na předváděcích slunečných dnech se představil široký výrobní program stavební techniky JCB. Vlajkovou lodí mezi pásovými rýpadly na akci byl model JS300LC o hmotnosti třicet tři a půl tuny a výkonu 180 kW, jež dodává pohonná jednotka MTU. Toto rýpadlo se pyšní hodnotami, jako je hloubkový dosah 7619 mm, max. vylamovací silou násady 172 kN a lopaty 247 kN. Nikoho asi nepřekvapí, že na jeho vyzkoušení se stála dlouhá fronta.

Další kapitolu tvořily MINI a MIDI rýpadla, například modely nové generace 48Z-1 a 86C-1. Rýpadlo 48Z-1 o hmotnosti 4,8 tun je posazeno na osvědčeném rámu ve tvaru písmene H. Pro prodloužení životnosti rýpadla je volitelně k mání vysoce odolný nosník ramene s vyměnitelnými pouzdry čepů. Nástavba u osmitunového MINI rýpadla 86C-1 je zase vyrobena výhradně z ocelových výtisků bez použití plastů a též je rýpadlo posazeno na H rámu. Čím však vyniká je nejlepší SAE servisní hodnocení na trhu zahrnující vychytávky usnadňující práci strojníka.

Osmitunové MINI rýpadla 86C-1
Osmitunové MINI rýpadla 86C-1

Traktor-bagry

Víceúčelové stroje zastupovala dvojice rýpadlo-nakladačů řady 3CX 55kW/68kW, každé o mírně rozdílném výkonu motoru, jinak hodnotami nakladače a rýpadla totožnými.

Rýpadlo Hydradig

Veřejnosti se na akci ukázalo i kolové rýpadlo Hydradig, které vyniká mobilitou, vynikajícím výhledem z kabiny, stabilitou a ovladatelností, tudíž přebírá mnoho vlastností z teleskopických manipulátorů. Jeho maximální provozní hmotnost činí 11 457 kg a je osazeno motorem o výkonu 81 kW. Po silnici může uhánět rychlostí až 40 km/h. K dispozici jsou dvě varianty výložníků. V tomto stroji právě mohli účastníci soutěže prokázat své schopnosti v ovládání strojů. První místo získal Jaroslav Heindl, pěkné druhé místo pak Jiří Šetek a třetí místo získal Martin Šimice.

Další předváděná technika

Z těžkých nakladačů se předvedl největší kolový nakladač JCB 457ZX s paralelogramovým nakládacím mechanismem, který pod kapotou skrývá nový motor MTU o výkonu 186 kW. Nakladač je též vybaven novou kabinou CommandPlus s bezkonkurenčním výhledem a maximálním pohodlím.

Při vstupu lákala návštěvníky dvojice manipulátorů, a sice modely 535-95 a 525-60, které se ideálně uplatní při práci v průmyslu, manipulaci a zpracování odpadů, lesnictví, ve stavebnictví i zemědělství s širokou škálou příslušenství. Neopomeňme, že JCB manipulátory Loadall v loňském roce oslavily kulaté 40. výročí své výroby.

Společnost TERRAMET, spol. s r.o. neprodává jen novou a použitou stavební techniku, ale také umožňuje zapůjčení strojů různých kategorií a modelů.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek