Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Zákazníci jsou nadšeni z praktického použití rychlestavitelného jeřábu Liebherr L1-24

Zveřejněno: 7. 12. 2017

Nejnovější hydraulické rychlestavitelné jeřáby Liebherr se výborně osvědčily. Již mnoho jeřábů L1-24 se přemisťuje z jedné stavby na druhou. Výhody pro provozovatele jsou přitom rozmanité.

Jeřáb L1-24 s vyložením 27 m při stavbě rodinného domu v dolnosaské obci Kluse-Steinbild.

Dolnosaská tesařská firma Buscher und Ennen GmbH například použila jeřáb L1-24 při stavbě rodinných domů – zejména při tesařských pracích. Jednatelé Dirk Buscher a Bernd Ennen jsou jeřábem nadšeni: Má velmi hladký chod a je vysoce efektivní.

Henry Harmsen, jednatel firmy Jowi Bau GmbH, jde ještě o krok dál a říká: „Ještě nikdy jsem neměl lepší jeřáb.” Také on používá jeřáb L1-24 s vyložením o délce 25 m při stavbách bytových domů.

Rovněž firma Klippert Bau GmbH využívá jeřáb L1-24 pro obecnou bytovou výstavbu. Jejich jeřábníky práce na stroji baví: „Jeřáb je velmi tichý a přesný. Zejména plynulá regulace rychlosti je funkce, bez které bych se už neobešel,” říká jeřábník Eckhard Gosink.

Zejména při zvedání prefabrikovaných stropů je přesné a inteligentní ovládání neodmyslitelné. Celkově má člověk pocit velmi bezpečné práce.

Také v rakouském Werfenwengu byl jeřáb L1-24 použit při stavbě rodinného domu. Pomáhal především při šalování, betonování a provádění tesařských prací. Rovněž stavební firma Josef Kaiser Bau GmbH z Groβarlu je s prací stroje maximálně spokojená – i přeprava a montáž probíhaly hladce.

Jeřáb L1-24 s vyložením 25 m při stavbě rodinného domu v dolnosaském Nordhornu.
Jeřáb L1-24 s vyložením 25 m při stavbě rodinného domu v dolnosaském Nordhornu.

Nejdůležitější výhody jeřábu Liebherr L1-24

Jeřáb Liebherr L1-24 spojuje moderní design, sílu a kompaktnost s vysokou mírou bezpečnosti. Jeřáb je k dispozici s volitelným vyložením 25 m nebo 27 m a s maximální nosností 2 500 kg v obou případech. K dispozici jsou dvě varianty závaží: jednoduché standardní závaží z betonu nebo plné závaží z oceli, které se převáží společně s jeřábem.

To znamená, že provozovateli nevznikají další vícenáklady spojené s dopravou a montáží závaží.

Díky poloměru otáčení pouhých 1,9 m se nový hydraulický rychlestavitelný jeřáb společnosti Liebherr maximálně přizpůsobí nedostatečným prostorovým podmínkám. Flexibilní podepření umožňuje minimalizovat plochu pro postavení jeřábu do 4 m. Tak lze často předejít uzavírce silnice.

Díky řídicí technice má jeřáb Liebherr L1 snadné ovládání a umožňuje bezpečný pojezd. Jeřábník má přitom k dispozici podpůrné funkce, jako např. jemné polohování mikrozdvihem, tlumení rozhoupání břemene nebo omezení pracovního prostoru stroje. Tím se zvyšuje bezpečnost na staveništi.

Jeřábníci firmy Klippert Bau GmbH jsou s novým hydraulickým rychlestavitelným jeřábem spokojeni.
Jeřábníci firmy Klippert Bau GmbH jsou s novým hydraulickým rychlestavitelným jeřábem spokojeni.
¹) Přeloženo z tiskové zprávy Liebherr
Autor: Ing. Jan Kadubec
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek