Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Využití drážkovačů Garbin ve stavebnictví a zahradnictví

Zveřejněno: 15. 5. 2017

V roce 2016 uvedla firma VPD servis z Olomouce na český a slovenský trh drážkovače italské firmy Garbin. Stroje poslouží širokému spektru zákazníků z oblasti stavebnictví a zahradnictví.

Firmy zabývající se realizacemi zahrad a přípravou samozavlažovacích systémů mohou použít stroje k hloubení drážek na pokládání hadic. V oblasti zahradnictví je možno drážkovače používat s vlastním motorem, s připojením za traktor (od 30 HP) a také může být připojen ke všem typům nakladačů a bagrů (Bob cat, Caterpillar, Case, JCB atd.), se kterými zahradnické firmy pracují. Je zde možné také využít různé délky ramen, sloužících k hloubení, a to od 40 do 120 cm a zároveň také zvolit tu nejvhodnější šířku drážky, které jsou opět variabilní od 10 do 25 cm.

Výhodné využití drážkovače Garbin ve stavebnictví

Ve stavebnictví je možné drážkovače využít na výkopové práce, pokládání optických i elektrických kabelů, zajištění plynových přípojek, pokládání hadic k zajištění vodovodních přípojek a jiných prací, které jsou spojeny s hloubením. Se stroji je možné pracovat ve všech typech terénů, od nejjednodušších hliněných, nebo písčitých půd až k nejsložitějším výkopům v betonových či asfaltových cestách. S drážkovači je možné pracovat bez použití řezaček asfaltu či betonu. I v oblasti stavebnictví je možné zvolit optimální výkopovou hloubku a zároveň také nejvhodnější šířku drážky.

Stroje na pokládání optických kabelů jsou nabízeny v různých pracovních hloubkách od 20 do 85 cm a šířkách od 4 do 25 cm. Stroje je možné řídit i pomocí dálkového ovládání a jsou nabízeny i s dopravníkem pro vykopaný materiál. Jedná se o patentovaný systém, který je používán firmami zabývajícími se pokládáním optických kabelů po celém světě.

O firmě Garbin Group (Itálie)

Garbin Group působí na evropském trhu již 50 let. Nabízí řadu výrobků od použití pro soukromou údržbu pozemků až po výstavbu rozsáhlých veřejných inženýrských sítí. Dodává produkty s robustní konstrukcí, se součástkami vyrobenými v Itálii, s elektronikou omezenou na minimum a jednoduchým ovládáním.

O firmě VPD servis

Pracovníci firmy VPD servis mají dlouhodobé zkušenosti s prodejem a servisem veškeré nabízené profesionální techniky. Jejich cílem je plně uspokojit potřeby svých zákazníků a nabídnout přijatelné bezkonkurenční ceny. Poradí vám při výběru strojového zařízení. Po dodání vybraných strojů zajistí veškeré servisní služby (autorizovaný servis). Pro malou zahradní techniku můžete využít i nový e-shop na webových stránkách www.vpd-sekacky.cz.

Firma VPD servis zajišťuje také komisní a bazarový prodej. Pokud potřebujete krátkodobě použít speciální profesionální stroj bez dalšího dlouhodobého využití, můžete si potřebný stroj na pozemní práce či úpravu zahrady také u firmy VPD servis vypůjčit.

Více informací získáte na stránkách www.vpdservis.cz.

Autor: Libor Vicher
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek