Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Volvo zahájilo celosvětově největší klání servisních zaměstnanců s názvem VISTA

Zveřejněno: 9. 10. 2017

Dne 4. září byla zahájena registrace do soutěže VISTA ¹), celosvětově největšího klání servisních zaměstnanců. Očekává se účast více než 18 000 techniků z globální sítě autorizovaných servisů a Volvo Truck a Buses Center. Cílem soutěže VISTA je přitáhnout a podporovat zkušené techniky prostřednictvím týmové práce a rozvoje způsobilosti.

Z formálního pohledu je VISTA soutěž, ale jejím hlavním cílem je podpořit týmovou práci, rozvíjet týmového ducha a hrdost, ale také přispět k sebevzdělávání k rozvoji způsobilosti. Pro servisní zaměstnance jde o způsob rozšiřování znalostí a další zvyšování kvality práce. Uvedené aktivity v konečném důsledku vedou k lepším zákaznickým službám a vyšší zákaznické spokojenosti.

Mimořádně kvalifikovaní a motivovaní technici na servisech Volvo Trucks dokáží diagnostikovat poruchy a opravit problémy nákladních vozidel „hned napoprvé”, včas a podle nejvyšších kvalitativních norem. Právě díky těmto dovednostem pomáhají zákazníkům minimalizovat prostoje jejich nákladních vozidel.

VISTA rozvíjí naše dovednosti a motivuje nás vychovávat ty nejlepší pracovníky na světě. A když jsou naši mechanici nejlepší na světě, jsou motivováni odvádět pro zákazníky tu nejlepší práci,” říká Claes Nilsson, prezident společnosti Volvo Trucks.

Soutěž VISTA 2017–18 pravděpodobně přiláká přes 18 tisíc servisních zaměstnanců z celosvětové sítě autorizovaných servisů a Truck Center Volvo. Do soutěže tak nastoupí přibližně 4 500 týmů. Tématem tohoto roku je „Performance is Everything – Výkon na prvním místě”: na znamení toho, že každá práce pro Volvo Trucks a Volvo Buses musí být vždy spojena jen s prvotřídními výkony. Volvo Trucks se prostřednictvím soutěže VISTA zároveň snaží celosvětově řešit nábor servisních techniků a podporovat jejich loajalitu.

Díky spolupráci všech členů týmu je VISTA dokonalým nástrojem, jak dát lidem pocítit, že jsou členy celosvětového týmu poskytujícího ty nejlepší servisní služby,” dodává Claes Nilsson.

O soutěži VISTA

Soutěž VISTA byla zahájena již v roce 1957 a původně šlo o soutěž pro techniky Volvo v rámci Švédska. O 20 let později, tedy kolem roku 1977, již pokrývala všechny kontinenty a dokázala přilákat autorizované servisy a Truck Centra Volvo z celého světa. Dnes se VISTA pořádá jednou za dva roky a jde o celosvětově největší soutěž pořádanou pro servisní pracovníky.

Do soutěže VISTA se mohou přihlásit všechny autorizované servisy a Truck Centra Volvo Trucks a Volvo Buses z celého světa, vč. servisních techniků. Zúčastněné týmy musejí v rámci kvalifikace splnit dvě části zahrnující teoretické otázky i technické úkoly. Vítězové z každého trhu se kvalifikují do semifinále, které se v dubnu 2018 uskuteční ve švédském Göteborgu. Zde se v průběhu tří týdnů utká celkem 240 týmů. Nejlepších 40 týmů vzešlých ze semifinále se kvalifikuje do světového finále, které je naplánováno na červen 2018 v brazilské Curitibě2).

¹) VISTA je zkratkou slov „Volvo International Service Training Awards”
²) Brazilské město Curitiba je hlavním městem státu Paraná. Má 1 879 355 obyvatel, rozkládá se na 434 967 m 2 a založeno bylo v roce 1693
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek