Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Veletrh demopark 2017

Zveřejněno: 12. 8. 2017

V německém Eisenachu se konal od 11. do 13. června jubilejní desátý ročník veletrhu demopark zaměřeného na krajinářství, zahradnictví a (nejen) golfová hřiště. Akce, která se koná každé dva roky, se velmi vydařila a laťka veletrhu se opět posunula o něco výše.

Prvotřídním úspěchem skončil v úterý 13. června v Eisenachu desátý demopark – veletrh navštívilo ohromující množství návštěvníků, vládla skvělá nálada a akce přinesla potěšivé obchodní výsledky. „Na to, že se nám v jubilejním ročníku podařilo dosáhnout na takový hattrick, jsme opravdu trochu pyšní,” říká Dr. Bernd Scherer, iniciátor založení veletrhu a generální ředitel společnosti VDMA (Německá asociace pro stavební stroje a stroje pro výrobu stavebních materiálů). Dohromady navštívilo veletrh 36 000 lidí, mezi nimi byli např. odborníci na údržbu zeleně a experti na golfová hřiště.

Současné trendy

Tradičním velkým tématem veletrhu jsou inovace – v poslední době jasně vedou inovace v užití digitálních technologií, jako např. ovládání zařízení skrze mobilní telefony a tablety nebo stroje dálkově řízené přes síť. Jsou dnes na vzestupu i na každém kroku. „Ten, kdo chce být úspěšný, by si měl již nyní hledět toho, aby optimalizoval a rozumně řídil pracovní procesy,” zdůrazňuje v souvislosti s tím Scherer. „Je zároveň samozřejmé, že takováto rozsáhlá expanze budí různé strategické a technické otazníky,” je si jist Dr. Scherer.

Konference s podněty k přemýšlení

Jako „ideální doplnění etablované prakticky zaměřené výstavy” popisují experti z branže doprovodnou konferenci se značně rozsáhlým programem. „Funkčně a inspirativně provázat teorii a praxi a přitom poskytnout mnoho námětů k přemýšlení, to byl a je hlavní úkol, s ohledem na nějž byla organizována série přednášek kvalifikovaných odborníků zabývajících se budoucností komunálního rozvoje a krajinářství. To, jak vynikajícího úspěchu dosáhla tato konference, demonstruje skutečnost, že jsme dostali velmi pozitivní zpětnou vazbu od návštěvníků veletrhu,” říká Dr. Scherer.

Skvělé známky pro 10. demopark

Zpětná vazba byla tentokrát opravdu nadmíru pozitivní: 90 % návštěvníků uvedlo, že jejich očekávání byla naprosto naplněna – což je rekordní, rozhodně ne běžný výsledek. Zároveň je to číslo, které může být závazkem pro další ročník veletrhu a výstavy demopark. Koneckonců 91 % návštěvníků vyjádřilo přání se zúčastnit příštího, již jedenáctého ročníku v roce 2019, který se bude konat 23.–25. června. O zájem z řad návštěvníků se tedy největší výstava komunální a zahradní techniky pod širým nebem v Evropě ani její pořadatel Gesellschaft zur Förderung des Maschinenbaus mbH (Společnost pro podporu strojů a zařízení – jde o dceřinou společnost VDMA) bát nemusí.

Další informace jsou k nalezení na www.demopark.de/en.

¹) Přeloženo z tiskové zprávy na demopark.de
Autor: Šárka Melicharová
Foto: Helena Hejhálková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek