Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Traktorem tažené stavební návěsy s mnohostranným využitím

Zveřejněno: 27. 7. 2018

Významní výrobci traktorem tažené zemědělské techniky nabízí robustní sklápěče vhodné i pro staveniště. Mezi dvě nejvýznamnější i rmy patří i rma Krampe sídlící v západoněmeckém Coesfeldu a i rma Annaburger ležící mezi Lipskem a Berlínem.

Stavební návěs Krampe HP 20 má korbu z Hardoxu o délce 5,25 m a objemu 12,5 m3 . Pro skvělou průchodnost terénem je vybaven kloubovou výkyvnou odpruženou n

Firma Krampe ročně vyrobí 700 kusů návěsů, přičemž 200 kusů z nich má přívlastek stavební. Patří tak právem k lídrům ve stavbě traktorových stavebních návěsů. V širokém výrobním portfoliu vyčnívá nad ostatní stavební návěs Krampe HP 20. Návěs má korbu z Hardoxu o délce 5,25 m a objemu 12,5 m3, kloubovou výkyvnou odpruženou nápravu pro skvělou průchodnost terénem a pneumatiky Michelin 560/60 R22,5. Hydraulicky sklápěné čelo umožňující vyložit i rozměrné kameny sahá až nad úroveň korby.

Souprava agregovaná se 150k traktorem dokáže uvézt větší množství zeminy, než osmikolové nákladní auto, a za lepší spotřebu. V případě mokrého terénu nebo nějakých ztížených podmínek není co srovnávat. Celkově opustilo brány firmy Krampe přes 1000 kusů tohoto typu návěsu, což svědčí o poptávce a kvalitě takového stroje.

Parametry návěsů

Firma Krampe se pyšní produkcí stavebních návěsů různých velikostí a provedení a právem patří k lídrům ve stavbě traktorových stavebních návěsů. Kromě zmíněné halfpipe výrobní řady HP dodávané jak v tandemové, tak i tridemové verzi, nabízí Krampe stavební návěsy pod označením SK, které jsou ideální pro převoz štěrků, písků, zeminy a drobného kamení.

HTS 22.15 HardLiner je označení nového sklápěče s vanou z hardoxové oceli firmy Annaburger.

Halfpipe sklápěče agregované s traktorem jsou možností právě pro stavební firmy. Celková povolená hmotnost je 22 tun, pneumatiky 600/55 R26,5, celková šířka 2,55 m. Je tak bezproblémovým účastníkem silničního provozu. Návěs má robustní rám z tažených profilů odolných proti zkrutu, velký úhel sklápění (54°), minimální spotřebu oleje. Mokrá lepivá jílovitá půda sklouzne z půlkruhové korby jakoby nic. Firma Annaburger představila tento stroj před dvěma lety a po německých staveništích již jezdí několik desítek kusů.

Srovnáme-li ekonomiku provozu a pořizovací náklady dampru, který nemůže na veřejné komunikace, mnohostrannost využití a průchodnost soupravy traktor a stavební návěs, nezbývá než konstatovat, že i s výrobcem nejenom zemědělské techniky musíme počítat.

Distribuce a servis v ČR

Prodej dopravní techniky Annaburger a Krampe zajišťuje v České republice firma CRS Marketing, s.r.o, která má své sídlo v Čížkovicích u Lovosic. Firma působí na českém trhu již téměř 25 let. Svým zákazníkům a prodejcům nabízí též profesionální poradenství, rychlou dodávku náhradních dílů a odborný servis.

Autor: František Hos
Foto: CRS Marketing
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek