Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Společnost IVECO chce uvést na japonský trh vozidla s pohonem na zemní plyn

Zveřejněno: 25. 12. 2017

Na základě Memoranda o spolupráci, které bylo podepsáno zástupci Evropské komise a členy japonského Ministerstva hospodářství, obchodu a průmyslu, společnost IVECO oznamuje záměr podpořit rozvoj udržitelné přepravy osob a zboží za využití vozidel s pohonem na zemní plyn.

Zemní plyn představuje nejlevnější, nejčistší a nejtišší alternativu k dieselovým motorům a zároveň je úzce spojen s obnovitelnými palivy, a to díky využití bio plynu, který je možné k zemnímu plynu přimíchat.

IVECO má v plánu navázat spolupráci se všemi články dodavatelského řetězce, a to od dopravců až po dodavatele a distributory zemního plynu. Tato spolupráce počítá s podporou místních orgánů a vládních organizací. Prvním krokem je podpis Memoranda o porozumění, které společnost IVECO uzavřela s dopravní a logistickou společností Ryobi Holdings. Předmětem této dohody je dodávka technologií a vozidel potřebných k vybudování udržitelné dopravní sítě.

Představení plánu

Společnost IVECO představila v září akční plán, který je zaměřený na podporu japonského trhu v oblasti využití vozidel s pohonem na zemní plyn.

Prvním krokem je podpis Memoranda o porozumění, které společnost IVECO uzavřela s dopravní a logistickou společností Ryobi Holdings. Tato dohoda je přímým krokem k vyjednávání o dodání nákladních vozidel a autobusů, které vyrobila společnost IVECO. Kromě vozidel dodá IVECO podvozky, technologie a technickou podporu pro vozidla, která budou vyrobena společností Ryobi Holdings. Ryobi Holdings se do spolupráce zapojí na základě poprodejní podpory a technické asistence. Tato dohoda je prvním krokem k rozvoji strategie, která je založena na holistickém přístupu k rozšíření dodavatelského řetězce zemního plynu. IVECO se snaží utvářet partnerství jak s dodavateli zemního plynu, tak s přepravci a vytvářet tak nezbytnou infrastrukturu, která jde ruku v ruce s rozvojem trhu zaměřeného na vozidla s pohonem na zemní plyn.

Prohlášení se opírá o Memorandum o spolupráci, které bylo v červenci podepsáno zástupci Evropské komise a členy japonského Ministerstva hospodářství, obchodu a průmyslu. Memorandum uznává zvýšený nárůst poptávky po zkapalněném zemním plynu a zvažuje formy spolupráce, které jsou založeny na vývoji pokročilých technologií pro využití zkapalněného zemního plynu v silniční a námořní dopravě.

Společnost IVECO přijala několik návrhů, které jsou popsány v akčním plánu skupiny G20 z roku 2016, s cílem zlepšit přístup k energiím v Asii a Tichomoří.

IVECO má se vozidly na zemní plyn dlouholeté zkušenosti

Společnost IVECO si je velice dobře vědoma toho, že zemní plyn je vyspělé, rozumné a dostupné řešení – zpracování analýzy „Od nádrže po kola” a „Od zdroje po kola” v případě bio plynu. IVECO je průkopníkem ve vývoji vozidel s pohonem na zemní plyn. Před 20 lety společnost představila autobusy a poté lehké užitkové vozy Daily NP a nákladní vozy Eurocargo NP. V roce 2016 bylo na trh uvedeno revoluční těžké vozidlo Stralis NP určené na dlouhé vzdálenosti.

V důsledku těchto inovací je dnes technologie vyvinutá společností IVECO skutečným, praktickým a okamžitým řešením pro přepravu osob a zboží s využitím zemního plynu. Společnost IVECO prodala již 22 000 vozidel poháněných zemním plynem a stala se tak absolutní jedničkou nejen na trhu, ale také v oblasti vývoje nových technologií. Zároveň je IVECO jediným výrobcem, který nabízí kompletní produktovou řadu vozidel s pohonem na toto ekologické palivo – od lehkých užitkových vozidel po těžká vozidla určená pro dálkovou dopravu a autobusy.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek