Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Spojenectví tvořící zisk. Firmě ECOSTONE se osvědčily skalní lžice XD od českého výrobce TRIGA-MF

Zveřejněno: 28. 5. 2020

Návštěva, na kterou se nezapomíná. I tak by se dalo nazvat předání hybridního pásového rýpadla Komatsu HB 365 LC-3 v areálu firmy ECOSTONE u Havlíčkova Brodu. Tato rodinná česká firma má široký záběr činností (od zemních a stavebních prací, těžby, autodopravy až po prodej písku, kameniva a výrobu betonových směsí) a sympatické majitele, kteří se v branži vyznají, mají svérázné názory a v podnikání sází na férovost a zodpovědnost. Zaměstnanci firmy se můžou spolehnout na kvalitní zázemí a špičkové pravidelně obměňováné stroje.

Prvním hybridním rýpadlem ve firmě ECOSTONE je Komatsu HB 365 LC-3

Pásové rýpadlo, dodané společností KUHN-BOHEMIA, a.s., je vybaveno odolnou skalní lžicí výrobce TRIGA-MF s typovým označením XD (Extreme Duty), což znamená, že se jedná o vrcholnou typovou řadu tohoto českého výrobce. Podobně jako Komatsu, které do ECOSTONE dodalo téměř dvě desítky strojů, patří také TRIGA-MF k dvorním dodavatelům, kteří si zde vybudovali respekt. Dodaná lžice XD je vybavena ochrannými segmenty proti opotřebení MTG a zubovým systémem Kmax, který je skvělou volbou pro práci v kamenolomech. Právě tady jsou skalní lžice a lopaty od TRIGA-MF jako doma. V ECOSTONE těží kámen v několika lomech najednou a jejich reference mají tedy nějakou váhu. „S Trigou řešíme lopaty i lžice, dělají nám navíc veškerý servis a také generální opravy. Jejich lžice v provedení XD máme vyzkoušené a víme, že snesou opravdu dost,” říká o nejnovějším příslušenství Tomáš Milichovský z ECOSTONE. „Investovat do špičkové techniky je podle mě jediný způsob, jak můžeme našim zákazníkům garantovat maximální produktivitu a nejvýhodnější cenu za práci,” dodává vzápětí.

ECOSTONE a Komatsu – to je trvalý svazek. Při předání hybridního rýpadla HB 365 LC-3 byli přítomni zleva: Daniel Sys (generální ředitel importéra Komatsu, KUHN-BOHEMIA), Tomáš Milichovský, Luboš Milichovský (ECOSTONE) a Jiří Bosák (KUHN-BOHEMIA)
ECOSTONE a Komatsu – to je trvalý svazek. Při předání hybridního rýpadla HB 365 LC-3 byli přítomni zleva: Daniel Sys (generální ředitel importéra Komatsu, KUHN-BOHEMIA), Tomáš Milichovský, Luboš Milichovský (ECOSTONE) a Jiří Bosák (KUHN-BOHEMIA)

Pořízení prvního „hybridu” bylo dle slov Tomáš Milichovského jen otázkou času. Firma na svých lidech nešetří a snaží se jim pro jejich práci pořídit to nejlepší, co je k mání. Kromě ekologického aspektu byla rozhodující i ekonomika provozu. Na nízké spotřebě paliva se podílí elektricky poháněná otoč, která využívá elektrickou energii, vznikající při brzdění otoče. Energie se ukládá do speciálního akumulátoru a následně je používána pro pohon elektromotoru otoče nástavby. Akumulátor se dá v případě nutnosti dobít i pomocí motor-generátoru, který je umístěn mezi dieselovým pohonným motorem a hydraulickým čerpadlem. Dodané rýpadlo je v lomovém provedení, má ochrannou mříž předního skla a střechy kabiny a dvoubřité lomové pásy šířky 600 mm. „Vývoj strojů a obecně technologií jde strašně rychle dopředu. Když koupíme nový stroj s prodlouženým servisem, tak víme, že máme pět let klid a můžeme se soustředit jen na náš byznys,” prozrazuje na závěr nákupní filozofii ECOSTONu Tomáš Milichovský.

Nové rýpadlo Komatsu se lžicí TRIGA bylo po zaškolení obsluhy pokřtěno šampaňským a následně proběhlo focení, ke kterému přivezli také údajně nejlépe vybavený kolový bagr u nás. Kolové rýpadlo Komatsu PW 148-11 je vybavené speciálními pneumatikami, tažným závěsem a mnoha dalšími technickými vychytávkami včetně naklápěcí rotační hlavy Steelwrist s širokou škálou lopat.

Flotila Komatsu pózuje s beton-mixem a sklápěčkou firem iBeton a ECOSTONE
Flotila Komatsu pózuje s beton-mixem a sklápěčkou firem iBeton a ECOSTONE

O společnosti TRIGA-MF

Společnost TRIGA MF z Lomnice nad Popelkou je významným českým výrobcem přídavných zařízení pro stavební, těžební i zemědělské stroje. „Pod jednou střechou”, na výrobní ploše více než 12 000 m2 projektuje a vyrábí zařízení do celého světa. Kromě vývoje, výroby a prodeje je dalším pilířem servis a renovace veškerého příslušenství ke stavebním a těžebním strojům. Více informací na www.triga.cz.

Společnost ECOSTONE

Firma se zabývá těžbou a zpracováním hornin v kamenolomech, pozemním stavitelstvím, autodopravou a pronájmem stavebních strojů. Je propojena se společností iBeton, která vyrábí a prodává certifikované betonové směsi. Komplexní nabídka betonů zahrnuje 137 vlastních receptur. Při projektování betonárky se inspirovali v Rakousku a pro výrobu betonu tak používají nejmodernější profi technologie, šetrné k životnímu prostředí. Mezi benefity této vzájemné spolupráce firem patří zejména příznivé ceny pro koncového zákazníka. Více informací na stránkách www.ecostone.cz a www.ibeton.info.

Autor: Jan Rybář
Foto: Jan Rybář
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek