Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Slavnostní otevření Inovačního centra v Dobříši

Zveřejněno: 2. 10. 2014

Dne 9. 9. se konalo v Dobříši slavnostní otevření Inovačního centra společnosti DOOSAN. Inovační centrum bylo vybudováno během jednoho roku a nachází se v něm 150 pracovních míst. Otevření se zúčastnila řada významných osobností. Pozvána byla i naše redakce.

Slavnostní otevření zahájil krátkou řečí v 16.00 hod. Dobroslav Rak, jednatel společnosti Doosan Bobcat Engineering s.r.o. a Doosan Bobcat Manufacturing. s.r.o.

Po něm následoval proslov Martina Knoetgena, presidenta Doosan Infracore Construction Equipment pro EMEA, který řekl: „Idea postavit toto centrum se zrodila před deseti lety a nyní se centrum postavilo za 1 rok, což je výborné. Dovybaveno bude v průběhu příštího roku. Celkově se zatím proinvestovalo 7 milionů dolarů. Než jsme se však do stavění pustili, museli jsme vycházet z celkové ekonomické situace ve světě a udělat priority. Myslím, že je dobře, že si Korea vybrala jako prioritu centrum a investovala právě do něj. Lidé, kteří se na vzniku podíleli, pracovali tvrdě a zodpovědně. Patří jim veliké poděkování, protože jen tak mohlo vzniknout výborné dílo.” Dále pokračoval: „přeji všem přítomným a projektu hodně št stí a věřím, že se toto místo brzy stane centrem DOOSANU.

Jako třetí řečník vystoupil Jose Cuadrado, Vice President Compact Equipment EMEA v Doosanu.

Řekl: „Toto inovační centrum odráží naši filozofii = být blíže k zákazníkům. Věřím, že nám tato budova k tomu ještě více pomůže. Pomocí centra chceme vytvořit takové prostředí, které upevní naši pozici jedničky na trhu.

A následovali další řečníci. Vystoupení zakončil Jaroslav Melša, primátor města Dobříš. Jeho řeč byla velmi lidská a upoutala všechny. Především v ní zdůraznil, jak moc si váží firmy DOOSAN jako řádného občana. Řekl, že DOOSAN dokázal přijít a říci, co chce dělat. Reagoval na připomínky občanů a co slíbil, také splnil. Jako příklad uvedl to, že byl ochoten oproti původním plánům otočit vjezd pro kamiony tak, aby hluk, který kamiony dělají, nerušil spoluobčany.

Dále popřál společnosti a jeho zástupci panu Dobroslavovi Rakovi a lidem z DOOSANU, aby byli úspěšní jak na poli obchodu, tak i v osobním životě.

Bohatý program

Následovalo slavnostní přestřižení pásky a po něm výborné občerstvení s živou hudbou. Rovněž jsme se zúčastnili prohlídky Inovačního centra. Při ní jsme měli možnost vidět, co již bylo vybudováno a co se ještě do příštího roku chystá v centru dokončit. A také vysvětleno, jaké možnosti centrum skýtá pro vývoj nových strojů značky Bobcat.

Celý program měl dynamiku a vše probíhalo velmi rychle. Ani jsme se nenadáli a už tu pro přítomné bylo přichystáno úžasné vyvrcholení v podobě „demo show Bobcat strojů”. Plní zážitků a nadšení jsme se vraceli domů a děkujeme organizátorům za pozvání.

Celou náladu nechť vám více přiblíží připojené fotografie.

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek