Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

ROTHLEHNER dodává plošiny už 25 let

Zveřejněno: 30. 7. 2018

Společnost ROTHLEHNER pracovní plošiny s.r.o. se zabývá prodejem, servisem a poradenstvím v sektoru pracovních plošin. Koncepce firmy je založena na prodeji široké škály pracovních plošin, kvalitním odborném servisním zázemí a dlouhodobém vztahu jak s dodavateli, tak se svými zákazníky.

Letošní rok je důležitým milníkem. Firma působí na trhu už 25 let. Před čtvrt stoletím neexistovala v české a slovenské republice prakticky žádná nabídka pracovních plošin. Dnes je situace dramaticky odlišná a příznivá pro všechny uživatele. Jen za loňský rok se podařilo společnosti dodat přes 400 pracovních plošin. Zhruba polovinu z nich do pronájemních firem.

Neomezená nabídka

Zatímco v roce 1993 nebylo možné hovořit o půjčovnách pracovních plošin, dnes je v nabídce na českém trhu dohromady přes 5000 plošin k půjčení. Velká část z nich prošla distribuční centrálou ROTHLEHNER v Praze v Horních Počernicích. Na trhu je dnes dostupná škála všech modelů a různých značek v relativně velkém počtu. Zákazník nájemních firem anebo koncový uživatel se naučil jasně definovat svoje potřeby. Díky snadné dostupnosti tak plošiny pronikají do oblastí, kde se jejich využití před deseti lety zdálo neúčelné nebo neefektivní. Široká nabídka moderních strojů pozitivně podporuje i vzrůstající nároky na snižování rizika při výškových prací. Pro společnost ROTHLEHNER je tento vývoj skvělým potvrzením správné obchodní strategie, v rámci které firma vždy kladla ve svých aktivitách důraz na osvětovou a poradenskou činnost.

Firma vyrostla ze základního počtu 3 zakladatelů do týmu 70 motivovaných spolupracovníků, připravených realizovat maximálně kvalitní a odbornou službu. Svými obraty a počty realizovaných prodejů je společnost aktuálně a trvale největším distributorem pracovních plošin v ČR a SR.

Všestranná kvalita

Přestože se situace na trhu dramaticky změnila, hlavní motivy práce ROTHLEHNER jsou stále shodné: orientace na moderní trendy v segmentu výškové techniky, hledání dalších zákaznických řešení, investice do odbornosti a vzdělání obslužného personálu. Hlavní hodnotou je však zákaznicky orientovaný přístup s důrazem na dlouhodobý vztah a s ní spojený cíl dosáhnout vždy zajištění bezproblémového provozu dodaných pracovních plošin.

Spolupráce napříč Evropou

ROTHLEHNER nabízí široký sortiment všech typů pracovních plošin od významných evropských dodavatelů. Patří mezi ně např. značky Denka Lift, GSR, HAULOTTE nebo BRONTO. Široká nabídka, která zahrnuje všechny potřebné typy strojů, umožňuje hledat pro zákazníky vždy to nejvhodnější řešení. Pro všechny typy plošin, ale i jiné značky, poskytuje ROTHLEHNER autorizovaný servis a dodávky náhradních dílů. Servisní centrála v Praze Horních Počernicích patří k nejmodernějším servisním střediskům pracovních plošin ve střední Evropě. K dispozici je také 10 servisních vozidel a sklad náhradních dílů s 10 000 položkami.

Důvěru projevují zákazníci zejména opakovanými nákupy. Velmi úspěšná je dlouhodobá spolupráce s lokálními českými půjčovnami jako je SICO RENT, VONDRÁŠEK pracovní plošiny, Plošiny Muller, Plošiny Liberec, Plošiny Pelikán, ED plošiny, KLIMEX a mnoho dalších. Vzájemná spolupráce pomohla k úspěšnému vývoji firem a společnost očekává další růst celého zákaznického segmentu. Stejně důležití jsou také korporátní zákazníci např. ČEZ, E.ON, RWE, ČEPS nebo dopravní podniky či technické služby. „Není možné uvést referenci všech zákazníků, ale jsme vždy velmi potěšeni, když se podaří realizovat projekt, který vystihne správně potřeby našeho klienta,” tvrdí Marek Tomášek, obchodní ředitel společnosti.

Foto: ROTHLEHNER
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek