Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Originální podvozky Berco a zubové systémy ESCO Ultralok®

Zveřejněno: 28. 7. 2015

Společnost František Čeliš – EVROPS a.s. je v České republice autorizovaným distributorem společností Berco, vyrábějící originální podvozkové systémy a společnosti ESCO Corporation zabývající se výrobou zubových systémů a otěruvzdorných materiálů.

Berco S.p.A se sídlem v italském Copparu je součástí skupiny ThyssenKrupp AG. Hlavní závod má rozlohu 500 000 m2 a 2 400 zaměstnanců. BERCO S.p.A nabízí od roku 1920 inovativní, spolehlivé a úsporné řešení pro jakýkoli podvozek, ať už jde o výrobce stavebních strojů (OEM), speciálních zařízení či pro celosvětovou dealerskou síť prodejců náhradních dílů. Od roku 1998 zastupuje Berco S.p.A. na českém a od roku 2014 i na slovenském trhu společnost František Čeliš EVROPS a.s. se sídlem v Ústí nad Labem.

Široký sortiment

Berco je světovým lídrem ve výrobě podvozkových dílů a nabízí nejširší sortiment pro pásové podvozky strojů od 1 do 400 tun s roztečí článků řetězů 90 až 350 mm. V nabídce je více než 11 000 konfigurací řetězů, 500 vodících kol, 1 500 pojezdových kladek a 600 turasových kol. Ročně se ve výrobních závodech vyrobí 220 000 tun hotových produktů. To je pro představu 320 000 vodících a turasových kol, 100 000 řetězů, 1 100 000 kladek a 5 000 000 desek pasu. Této produkce je možné dosáhnout pouze zefektivněním výrobního procesu, k čemuž napomohla montáž nových lisů, jako je maxi lis o síle 32 000 tun a vřetenem 1 200 mm pro ražení velkých dílů nebo menší mini lis o síle 16 000 tun s vřetenem 900 mm pro ražení středních a malých dílů. Tento výrobní proces zaručuje vysokou kvalitu a přesnost vyráběných komponentů.

Produkty společnosti BERCO nalezneme na pásových rypadlech, pásových nakladačích, buldozerech, finišerech, silničních frézách, drtičích, jeřábech, důlních strojích atd. Berco ovšem nedodává jen komponenty pro prvovýrobce jako je např. Liebherr, Atlas Copco, Volvo/ABG, CNH atd. nebo jen pro svou dealerskou síť, ale specializuje se také na atypické projekty a je připraveno splnit i náročné požadavky zákazníků na podvozky pro jednoúčelová zařízení.

Speciální podvozek Berco

Nyní můžeme představit ukázku spolupráce s dceřinou společností Berco Deutschland při vývoji speciálního podvozku pro práci v mokřinách. Za pouhé 3,5 měsíce byl společnou rukou vyprojektován a postaven podvozek ke stroji na pokládku kabelů poblíže anglického pobřeží. Parametry tohoto stroje jsou impozantní: celková hmotnost stroje bez kabelu je 120 tun, stroj pohání 12-ti válcový dieselový motor o výkonu 1 000 PS a 4 hnací převodovky. Šířka desek pasu je 2 750 mm, ty jsou přišroubovány na 3 řetězy na každé straně stroje. Každý řetěz má 155 článků a jsou uloženy na 258 pojezdových kladkách.

Vyzkoušejte kvalitu produktů Berco na svém stroji. Berco S.p.A. a František Čeliš EVROPS a.s. pro Vás připravili v letošním roce speciální ceny a prodloužené záruky na celý sortiment. Tým vyškolených pracovníků a mechaniků je připraven zodpovědět Vaše případné dotazy či nezávazně zpracovat cenovou nabídku.

Zubový systém ESCO Ultralok®

Společnost František Čeliš EVROPS a.s. Vám představuje také nejnovější zubový systém společnosti ESCO Corporation. Tento geniálně jednoduchý systém, kdy zajištění je součástí každé korunky, usnadňuje výměnu. Celý systém je nyní pouze dvoudílný, na rozdíl od konkurence, kdy ke každé korunce musí zákazník skladovat ještě zajišťení. Samotné zajištění se pak mnohdy ztratí a montáž není možná. U zubového systému Ultralok se tomuto jevu předchází právě integrovaným zámkem. Další výhodou je, že celý systém se ovládá pouze jedním páčidlem, není tedy zapotřebí kladivo.

Zubový systém Ultralok se dodává ve velikostech U20 a U25 pro malé stroje kategorie 6 až 15 tun, U30, U35 a U40 pro střední stroje kategorie 15 až 30 tun nebo U45, U55 a U60 pro velké stroje nad 30 tun. Ve většině velikostí je tento systém dostupný s různými tvary korunek. Běžné bagrové a nakladačové korunky, špice a dvojšpice do extrémních podmínek, ploché „dláta” pro dokončovací práce nebo zesílené provedení do těžkých provozů.

Společnost František Čeliš EVROPS a.s. pro Vás nyní připravila jedinečnou akci a při výměně jakéhokoli zubového systému na nový zubový systém ESCO Ultralok dostanete adaptéry zcela ZDARMA.

Autor: Lukáš Veselý
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek