Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Od nejlepších pro nejlepší. ROCK SOLUTION představuje špičkové produkty pro těžbu a zpracování surovin

Zveřejněno: 15. 7. 2020

Podnikatelé v těžbě a zpracování surovin tuto značku nepochybně znají: americké konsorcium ASTEC Industries představuje světovou špičku v technologiích pro povrchovou i podzemní těžbu. Technologické celky a strojní zařízení „made in ASTEC“ jsou nyní dostupné také v České republice, na Slovensku a v Polsku, a to díky společnosti ROCK SOLUTION s.r.o. z Frýdlantu nad Ostravicí.

ASTEC Industries nabízí kompletní řešení v oblasti zpracování surovin

Mladá dynamická firma z podhůří Beskyd postavila své portfolio právě na výrobcích tohoto konsorcia, produktové portfolio navíc citlivě doplnila i jinými značkami. Jak říká jednatel firmy ROCK SOLUTION a absolvent Vysoké školy báňské v Ostravě, Daniel Hudeček, své zákazníky oslovuje zejména v oborech jako je těžba a zpracování surovin, pozemní stavitelství, ale také v recyklačním průmyslu či lesnictví. Jak už bylo řečeno, široké portfolio ROCK SOLUTION zahrnuje kromě výrobce ASTEC Industries také dodavatele jako je MEKA, Rockster, RESCHKE RR, PRONAR, Tesab a mnoho dalších.

Ve společnosti ROCK SOLUTION umí poradit i s financováním a s dotacemi na pořízení technologických celků
Ve společnosti ROCK SOLUTION umí poradit i s financováním a s dotacemi na pořízení technologických celků

Byznysu pomáhají reference od TOP firem

Primárním produktem pro těžební průmysl jsou drtiče a třídiče (zejména od výrobce ASTEC Industries), které jsou podle potřeby dodávány ve třech variantách (stacionární, semi-mobilní a mobilní). V nabídce najde zákazník čelisťové, odrazové, kuželové a metací drtiče; dále mlýny, recyklační linky, propírkové a třídicí systémy. V oblasti třídění jsou k dispozici vysokofrekvenční a multi frekvenční třídiče, Heavy-Duty třídiče, průmyslové třídiče nebo Combo třídiče. „V nedávné době jsme například instalovali celkem pět kusů vysokofrekvenčních třídičů, schopných separovat frakci 0,063 suchou cestou při přetížení 10G bez saní a foukání,” říká k novějším referencím Daniel Hudeček. Tyto vysokofrekvenční třídiče pořídila do svých provozů například firma COLAS CZ.

Ostatní obory: Komunál, zemědělství a lesnictví

V ROCK SOLUTION uspokojí potřeby zákazníka nejen ve stavebnictví. Například nejrůznější zpracovatelé bio-odpadu ocení výhody mobilních drtičů značky PRONAR. Ty jsou k dispozici v provedení plně pohonného pásového podvozku, nebo na kolovém podvozku jako přípojné vozidlo. Výhodou jsou kompaktní rozměry, výkonný magnetický separátor, dálkové ovládání s pokročilými funkcemi pro lepší bezpečnost, centrální mazací systém nebo systém automatického chlazení motoru. Jako zajímavost uveďme, že přípojné vozidlo má evropskou homologaci pro provoz na komunikacích až do rychlosti 100 km/h.

Své želízko v ohni má ROCK SOLUTION také v případě značky MEKA, která se etablovala jako výrobce drtičů, třídičů, podavačů, dehydrátorů a pracích linek. Po celém světě má stovky instalací a při zpracování surovin na MEKu sázejí takové kapacity jako LafargeHolcim, HeidelbergCement AG nebo CEMEX. „Pro betonárky, cementárny a podobné provozy jsou výrobky MEKA jedinečnou volbou,” dodává Daniel Hudeček.

Velký potenciál do budoucna vidí Daniel Hudeček v praní písku a jiných znečištěných materiálů, kde se může firma pochlubit také řadou světových referencí: „Můžeme instalovat technologie pro praní materiálů až do 48 mikronů. Podle mého odhadu může takové řešení nabídnout maximálně pět světových výrobců.” Zajímavým výrobcem pracích systémů je také McLanahan, mimochodem držitel řady patentů. Výhodou těchto produktů je propracovaný modulární systém s jednoduchou obsluhou a údržbou a také použité „zelené” technologie s nízkým dopadem na životní prostředí.

Pro betonárky, cementárny a podobné provozy jsou výrobky MEKA jedinečnou volbou
Pro betonárky, cementárny a podobné provozy jsou výrobky MEKA jedinečnou volbou

V neposlední řadě vidí jednatel firmy ROCK SOLUTION slibnou budoucnost ve vysoce konkurenčním segmentu lopat, lžic a příslušenství ke stavebním strojům. Sem přichází se značkou RESCHKE RR, která může nabídnout výborný poměr „cena-výkon.” Tento výrobce především HD lopat, lžic a příslušenství má více než 35letou tradici, jeho produkty, které jsou exportovány do celého světa, se chlubí certifikací HARDOX In My Body (vysoce otěruvzdorná ocel). Nejsilnější pozici mají v domovském Rusku, kde jim patří asi 12 % trhu.

Nekonečná flexibilita a podpora 24/7

Zakázky jsou většinou realizovány formou kompletní dodávky na klíč, a to podle individuálního posouzení potřeb klienta a na základě odborně vypracovaného návrhu. Společnost ASTEC Industries disponuje celosvětovou sítí referencí a lokální dealer ROCK SOLUTION tak má přístup k širokým tzv. „ready-made” řešením, která jsou efektivní a mohou být rychle realizována i u tuzemských firem. Při realizacích tzv. na klíč vynikne výhoda širokého sortimentu, kdy jednotlivé produkty jsou vzájemně kompatibilní a tento stavebnicový systém umožňuje značnou flexibilitu. Pro zpracování suroviny v místě těžby je možné poskládat celé agregované systémy, které se provozovateli odvděčí vysokou produktivitou (jeden dodavatel také znamená lepší plánování servisu při současně nižších pořizovacích i servisních nákladech).

Ke všem instalacím poskytuje ROCK SOLUTION plnohodnotný servis v režimu 24/7 včetně dodávek náhradních a údržbových dílů. V rámci zvýšení komfortu pro zákazníka jsou v ROCK SOLUTION ve většině případů schopni servisovat také stroje a zařízení jiných značek. Kromě projektování, prodeje a servisu zprostředkují v ROCK SOLUTION také výkup a ekologickou likvidaci starších strojů. V případě zájmu lze potenciálnímu zákazníkovi zprostředkovat návštěvu v podobném provozu, kde si vybranou technologii prohlédne v praxi.

Díky startovací podpoře globálního výrobce ocení tuzemští podnikatelé vstřícnou cenovou politiku. „Myslím, že poměr kvalita versus cena je lákavý, i vzhledem k našim dalším poprodejním službám,” říká o filozofii poměrně nové firmy Daniel Hudeček a dodává: „Naše ucelená nabídka osloví jak malé, tak velké nadnárodní firmy.” Na druhou polovinu roku připravuje ROCK SOLUTION kompletně nový web a podle aktuálních možností se zapojí také do případných předváděcích akcí. Více informací vám rádi poskytnou zástupci společnosti na níže uvedených kontaktech.

Autor: Jan Rybář
Foto: archiv ROCK SOLUTION

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek