Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Od lesnických strojů, přes zemědělské stroje až po komunální a stavební stroje

Zveřejněno: 18. 10. 2015

Společnost AGRIIMPORT PLZEŇ, s.r.o. působí jako akreditovaný dovozce pro celou Českou republiku finských strojů FARMI a italské značky SEPPI M. Dále pak zajišťuje prodej a servis malé zemědělské mechanizace a motorových strojů, a to zejména v oblasti Plzně a bývalého Západočeského kraje. V současné době nabízí řadu nejrůznějších strojů od světoznámých výrobců.

Malotraktor KUBOTA s kabinou

Společnost je dlouholetým akreditovaným dovozcem finského výrobce profesionální lesní a komunální techniky: FARMIforest: lanových navijáků, štěpkovačů, hydraulických ruk, vyvážecích souprav, automatických štípačů a nyní též procesorové štípací hlavice. AGRIIMPORT PLZEŤ, s.r.o je rovněž dlouholetým autorizovaným a akreditovaným dovozcem italského výrobce SEPPI M. Tento světoznámý výrobce z jižního Tyrolska je průkopníkem výroby mulčovacích strojů zejména pro profesionální nasazení do lesnictví, ovocných sadů a vinic a také pro komunální a rekultivační nasazení.

Společnost AGRIIMPORT s.r.o., byla založena v roce 1991. Vývojem a získávanými zkušenostmi trvajícími řadu let a výběrem sortimentu se profilovala z prodeje malé mechanizace kvalitních značek na profesionální stroje a také na dovoz profesionální lesní, komunální a zemědělské mechanizace od světoznámých výrobců jako je STIHL/VIKING, SABO, apod.

Široký záběr

Již v roce 1993 se společnost stala výhradním dovozcem finské firmy NORMET CORPORATION, která vyrábí profesionální lesní stroje pod značkou FARMIforest. V roce 2008 uvedla společnost na český trh také výrobky rakouského výrobce firmy AUER: lesnických víceúčelových jeřábů, lesnických drapáků a vytěžovacích kleští, zemědělské a komunální techniky s možností připojení k traktorovým nosičům, štípacích kleští pro hydraulické ruky a bagry, dopravníky štěpků. Je také výrobcem zemědělských manipulátorů.

Agriimport se specializuje i na profesionální sortiment světově uznávaných značek. Především ale působí jako dlouholetý dovozce italského výrobce SEPPI a finského výrobce FARMI.

Lesní fréza SEPPI M při rekultivačním nasazení
Lesní fréza SEPPI M při rekultivačním nasazení

Je autorizovaným dealerem významného českého výrobce LASKI – centrální sklad pro západní Čechy se sortimentem: štěpkovače, pařezové frézy, hloubkové drážkovače pro pokládání kabelů a závlahových systémů, vysavače listí, atd., dále pak je distriburem značky KUBOTA – profesionální traktory, malotraktory a sekačky.

Malá nákladní multifunkční vozidla pro stavebnictví, farmáře, obchodníky, komunální služby a zejména obce zastupují PIAGGIO a BONETTI. Značka HAUER, (čelní nakladače + nářadí, čelní tříbodové závěsy pro traktory), ADLER, AGROMETALL (sypače, pluhy, zametací technika).

Firma je také specializovaná na KOMPOSTÁRENSKOU technologii – drticí vozy, překopávače kompostu, kompostárenská síta, kompostovací kontejnery, kontejnery na BIO odpad do domácností, Traktorové kontejnerové návěsy, sklápěcí návěsy, velkoobjemové kontejnery atd. Významným sortimentem jsou motorové stroje STIHL, VIKING, MTD, CUB-CADET, SABO, SOLO – mot. pily, sekačky, traktůrkové sekačky, křovinořezy, hobby štípače polen, sněžné frézy a pluhy, sypače apod.

Některé ze strojů, které firma Agriimport nabízí, jsou popsány níže. Na stránkách firmy www.agriimport.cz je k dispozici mnohem více informací a zájemci tam mimo jiné naleznou také odkazy na zajímavá videa strojů v akci (nový web je nyní v přestavbě...).

Lesní fréza SEPPI M s hydropohonem na bagru KAISER
Lesní fréza SEPPI M s hydropohonem na bagru KAISER

STARSOIL – drtič kamene

Firma nabízí širokou škálu drtičů kamene značky SEPPI M. Jedním z nich je také STARSOIL – drtič kamene. Stroj má uplatnění nejen při úpravě cest a drcení kamenů a zpracování půdy v zemědělství, ale také jako fréza k drcení potřebných zbytků v lese a jako rekultivační stroj. Je vhodný pro přípravu stavby silnic atd.

Pařezové frézy

Jak už bylo řečeno, firma Agriimport nabízí také pařezové frézy značky SEPPI M a LASKI. Jednou z nich je například fréza na pařezy na pásovém podvozku s robustní základnou, typ Predator.

Tato fréza má pásový podvozek, který zajišťuje stabilitu stroje a tím umožňuje práci v nedostupných terénech. Je zde možnost výběru mezi manuálním a dálkovým ovládáním stroje.

Případně jsou v nabídce pařezové frézy kolové ručně vedené nebo závěsné na bagrová ramena s hydropohonem.

To platí i o mulčovačích SEPPI M, tyto stroje lze osadit i na čelní nakladače řízené smykem – tzv. „BOBÍKY”.

Pařezová fréza
Pařezová fréza

Sídlo firmy

AGRIIMPORT PLZEŤ s.r.o. má v současné době sídlo firmy v obci LÍTÉ, kde bylo vybudováno obchodně-servisní centrum společnosti a sklad. Toto zázemí je nutné zejména pro servisní činnost lesnických, zemědělských a komunálních strojů, zejména větší techniky – traktorů apod.

Středisko v PLZNI a v KRALOVICÍCH nabízí stavebním firmám profesionální motorové stroje – STIHL – pily, řezačky asfaltu, vysokotlaké myčky, elektrocentrály apod.

Autor: Zuzana Fajfrová
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek