Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Nový D-Max přijíždí s širokými možnostmi výbavy a novým motorem

Zveřejněno: 7. 1. 2018

Hned na úvod je třeba zmínit, že se nejedná o kompletně novou generaci terénního pick-upu, ale o modernizovanou stávající. Změny naleznete v exteriéru, inovace v interiéru, nový D-Max má nový motor či převodovky.

Pokud jde o vzhled, inovovaný model D-Max se dočkal decentních vnějších úprav. Všimnout si můžete nové konstrukce mřížky, nárazníku, kapoty a zadních partií, které mají agresivnější vzezření či denní LED osvětlení.

Zatímco se celkové uspořádání interiéru nezměnilo, existuje několik inovací i zde. Uvnitř nalezneme v závislosti na daném stupni výbavy vozu nový 7palcový dotykový informační systém, vyhřívaná a elektricky nastavitelná vnější zrcátka, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, 8 reproduktorů, nový multifunkční informační displej s ukazatelem převodů, bezklíčkové otevření vozidla a startování motoru či couvací kameru.

Hlavní změnou je však motor, který je čistší a efektivnější. Starý motor o objemu 2,5 l a 3,0 l byl nahrazen novým Turbodieselem o objemu 1,9 l, s výkonem 164 koní a točivým momentem 360 Nm. Ač je objem motoru nižší než u předchůdce, výkon se zvýšil a bez problémů zvládá dostat těžké náklady o hmotnosti až 3,5 t do pohybu. Na korbě můžete vozit náklad o hmotnosti až 1,2 t. Samozřejmostí je pohon všech kol. Motor nevyužívá systém SCR, tudíž odpadá doplňování močoviny, plní však normu Euro 6.

Novinkou jsou také dvě zcela nové převodovky – manuální a automatická. Poprvé je možnost vůz vybavit 6stupňovou manuální a automatickou převodovkou, a to i v základní verzi.

Isuzu D-Max
Isuzu D-Max

Pracant na míru

Většina stávajících zákazníků, kteří obecně kupují D-Max pro jeho praktičnost, nebude zklamána. Isuzu nabízí tři možnosti provedení kabin a tím také nákladního prostoru o nejrůznější délce – provedení Single Cab, Space Cab, Double Cab. Dokonce je možné objednat vůz pouze s šasi bez korby, což se využije pro montáž nejrůznějších nástaveb, jako jsou sypače, skříňové nástavby a sklopné korby. Isuzu spolupracuje s výrobcem komunálního příslušenství, takže je možné vozy využívat například při odhrnování sněhu a jiných údržbových pracích ve městech nebo průmyslových oblastech. Motor poskytuje pro tyto práce dostatek výkonu a točivého momentu. V náročném terénu pomohou asistenční systémy, jako je asistent rozjezdu do kopce nebo asistent jízdy z příkrých svahů. Nově jsou k dispozici 18palcová kola z lehkých slitin. Mimo různá provedení kabin je vůz možné vybírat ve třech výbavových stupních Basic, Custom, Premium a nově Premium+ s navigačním systémem. Ani barvy nebyly opomenuty, na výběr je mezi osmi barevnými provedeními.

Na nové vozy Isuzu D-Max se vztahuje záruka pět let nebo do najetí 100 000 km (podle toho, co nastane dříve).

Autor: Milan Jedlička
Foto: Autor a Isuzu

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek