Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Novinky u značky Techking

Zveřejněno: 23. 10. 2014

Výrobce EM pneumatik Techking ve spolupráci s dovozcem těchto pneumatik do ČR firmou Mands International uvádí na trh novou řadu EM pneumatik pro kloubové dampery s názvem PROADT.

Pneumatiky mají zcela nové vlastnosti. Nový dezén byl vyvinut s cílem zvýšit životnost a zároveň odolnost proti průrazům, které jsou častou komplikací v provozu v lomech při převozu vytěženého materiálu. Pneumatiky se využívají tedy především u strojů, které jsou intenzivně provozované při zemních pracích, v lomech, ve stavebnictví a také v případě komunálních prací.

Vlastnosti dezénu

Dezén má především zcela nové uspořádání bloků, aby se zvýšily samočistící vlastnosti a tím se docílilo zachování záběrových vlastností dezénu v provozu.

Bloky dezénu mají nový tvar s tím, že se směrem k základně rozšiřuje, takže při postupném sjíždění dezénu se zároveň zvětšuje jeho styčná plocha a tím se zachovává vysoká odolnost proti průrazům, mechanickému poškození, defektům nebo prořezání. Zároveň se tím výrazně zvyšuje životnost pneumatiky, která je o třetinu vyšší oproti běžným pneumatikám. To se projeví v nákladech na kilometr a samozřejmě v celkových nákladech.

Dezénové bloky jsou také výrazně stabilnější, čímž nedochází k takovému zahřívání a tedy možnosti vzniku separace.

Novým tvarem bloků se také prakticky eliminovala možnost vzniku prasklin v drážce, ať už vlivem ohybu bloku, nebo vniknutým kamenem mezi bloky dezenu.

A aby se vylepšila celková odolnost pneumatiky, vyvinula se i nová bočnicová směs, která je odolnější proti prasklinám a průrazům z boku.

Rozměry

Dezen PROADT se vyrábí ve dvou rozměrech, a to 23,5 R25 a 29,5 R25. Rozměr 23,5 R25 má hmotnost 330 kg, hloubka dezénu je 36,5 mm, šířka 597 mm, průměr 1 617 mm. Rozměr 29,5 R25 má hmotnost 600 kg, hloubka dezénu je 43 mm, šířka 749 mm, průměr 1 873 mm.

Obě pneumatiky se mohou provozovat do rychlosti 50 km/h a snesou vysoké zatížení. Oba rozměry jsou vyráběny s dezénem typu E3.

Další pneumatiky značky Techking

Vedle výše uvedených pneumatik nabízí společnost Mands International celou škálu rozměrů a typů značky TECHKING.

Více se o nich můžete dočíst na stránkách www.mands.cz.

Autor: Ing. Martin Sedláček
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek