Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Motory NEF a FPT Cursor jsou kompatibilní s parafínovým palivem

Zveřejněno: 13. 3. 2018

Společnost FPT Industrial oznámila, že motory NEF a Cursor (Euro VI Step C) jsou nyní kompatibilní s parafínovým palivem podle specifikace EN 15940. Tato paliva jsou ideální pro snížení emisí motorů, protože neobsahují prakticky žádnou síru ani aromatické sloučeniny.

Tato nová evropská norma vyžaduje čistší spalování parafinových naftových paliv, která mohou být synteticky vytvořena ze surovin, jako je zemní plyn, biomasa nebo uhlí případně hydrolýzou rostlinných olejů. Hlavním přínosem používání parafínového paliva je jeho environmentální udržitelnost z hlediska obnovitelné energie a snížení emisí skleníkových plynů. Parafínové palivo může být použito buď jako náhrada standardní nafty, nebo smícháno s motorovou naftou bez jakéhokoli omezení.

Výhody parafínových paliv

Motory FFT Industrial NEF a Cursor (Euro VI Krok C) jsou kompatibilní s parafínovými palivy, které splňují specifikace EN 15940 bez negativního dopadu na výkon, intervaly údržby a životnost motoru, ani na ATS (Aftertreatment System) včetně DOC (Diesel Oxidation Catalyst), DPF (Diesel Particulate Filter) a SCR (Selective Catalytic Reduction).

Parafínová paliva jsou ideální pro snížení emisí motorů ve srovnání s běžnou naftou, protože neobsahují prakticky žádnou síru ani aromatické sloučeniny a umožňují účinnější spalování (mají vysoké cetanové číslo). HVO je nový způsob výroby vysoce kvalitních obnovitelných bioplynových motorových paliv prostřednictvím specializovaných procesů syntézy, které zajišťují významné snížení skleníkových plynů bez kompromisů motorů, zařízení pro následnou úpravu výfukových plynů nebo emisí výfukových plynů. Splnění specifikací EN 15940 je povinné pro parafínové palivo, které se bude používat v naftových motorech, protože je to jako záruka požadovaných technických vlastností paliva.

Parafínová motorová nafta je podobná standardní naftě, kromě toho může být smíchána se zimním palivem v různých procentech, čímž se zachovávají vysoce kvalitní vlastnosti motorové nafty.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Archiv firmy FPT
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek