Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Motory MTU. Stvořeny pro špičkové výkony, odolnější než nejtvrdší podmínky

Zveřejněno: 10. 8. 2018

Kdekoli na světě jsou stroje při práci mimo zpevněné cesty vystaveny extrémním podmínkám. Existují však pohonné systémy, na které se můžete v každé situaci spolehnout. Motory MTU jsou maximálně výkonné, efektivní a s nízkými emisemi.

MTU Friedrichshafen má s vývojem a konstrukcí motorů více než stoletou zkušenost. Pro podmínky provozu Off Highway dodává spolehlivé, robustní a kompaktní motory řady 1000 až 1600 v rozsahu výkonů od 100 do 736 kW. Zákazník dostává pohon, který splňuje emisní předpisy EU Stage IV/EPA Tier 4 Final. Navíc při velice malé spotřebě paliva.

Motory těchto řad jsou konstruovány speciálně pro špičkové výkony v extrémních podmínkách vysokých nadmořských výšek a ve všech klimatických pásmech. Jsou zárukou maximální spolehlivosti a hospodárnosti.

Vývoj motorů

MTU spolupracuje se svými zákazníky na projektu stroje od samého začátku. Pohon je tvořen na míru včetně modulů systému SCR. Pro dosažení emisních limitů EU Stage IV/EPA Tier 4 Final jsou motory řad 1000 až 1500 vybaveny recirkulací spalin (AGR) a selektivní katalitickou redukcí (SCR). V případě konstrukční řady motorů 1600 dosahuje MTU emisních limitů pouze použitím recirkulace ochlazených spalin.

Již dnes jsou motory připraveny pro nové emisní podmínky EU Stage V. Konfiguraci takového pohonu testuje momentálně MTU v těžkém provozu v České republice.

MTU Value Care

Zákazník je vždy pro firmu MTU středem zájmu. Platí to nejenom u nových strojů a nově dodaných motorů, ale také dále během další životnosti motorů.

Služba „MTU Value Care” přispívá k rozsáhlé podpoře uživatelů, ať už údržbou, opravami, dodávkami náhradních dílů nebo podporou při modernizacích pohonů.

Tím MTU přispívá k maximální pohotovosti a rentabilitě motorů systémů svých zákazníků.

Produkty a služby „MTU Value Care” jsou prostřednictvím rozsáhlé sítě autorizovaných prodejců a servisních a opravárenských center k dispozici po celém světě.

K&W Drive Systems v České republice

V České republice je součástí servisní sítě MTU firma K&W Drive Systems, organizační složka Praha. Autorizovaný servis disponuje techniky vyškolenými a certifikovanými v MTU Friedrichshafen. Po celé České i Slovenské republice se stará o záruční i pozáruční servis motorů MTU a jejich opravy.

K dispozici má vlastní diagnostické jednotky „Minidiag” a ID4XMO – „Xentry”, nutné k provádění servisu a údržby na motorech MTU řad 900, 460, 501, 502, 1000, 1100, 1300, 1500 a 1600. Součástí servisu jsou i jednotky AdBlue na těchto motorech.

Servis K&W Drive Systems najdete v areálu:

Tovární 220
areál firmy TOS Žebrák
267 53 Žebrák

OBCHOD: +420 775 578 565
SERVIS: +420 739 016 963

Autor: Jaroslav Přibyl
Foto: K&W Drive Systems
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek