Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Mezinárodní strojírenský veletrh ukáže nejsilnějšího robota na světě

Zveřejněno: 2. 10. 2017

Osobní auto i s řidičem bez problémů uzvedne robot M-2000iA/2300 od společnosti FANUC, jehož rameno si poradí s nákladem těžkým až 2,3 tuny. Právě díky tomu se pyšní titulem nejsilnějšího robota na světě. Pokud ho chcete vidět v akci, zamiřte od 9. do 13. října na Mezinárodní strojírenský veletrh.

Na brněnském výstavišti, které tento nejvýznamnější průmyslový veletrh ve střední Evropě pořádá, toho ale uvidíte mnohem více. V zaplněných pavilonech se představí 1 630 vystavovatelů z 29 zemí světa. Téměř polovina firem pak přijede ze zahraničí. Silně zastoupené bude například Německo, Slovensko, Francie, Itálie, Rakousko, Korea, Thajsko či Polsko. Chybět nebude ani Čína, která se loni představila v roli partnerské země.

Její štafetu letos převezme Indie, odkud dorazí více než 100 společností. Veletrhu se zúčastní také oficiální indická delegace, která povede jednání na vládní úrovni a podpoří účast indických firem. Konat se bude Česko-indická hospodářská konference na podporu vzájemného obchodu a další tematicky zaměřené firemní workshopy. Věříme, že všechny tyto kroky povedou k prohloubení diplomatických vztahů, které naše země s Indií buduje už 70 let.

Mezinárodní strojírenský veletrh je tradičně místem, na kterém firmy představují své novinky. Například společnost Newtech přiveze revoluční modulový obráběcí systém DLFn. Premiérově se pak představí firma KNAP Industrietechnik, která na volné ploše C ukáže přibližnou ukázku těžkého zdvihu.

V hlavní roli automatizace

Klíčovým tématem letošního ročníku je Průmysl 4.0, který v sobě skrývá automatizaci, robotizaci a 3D tisk. Poslednímu z témat se bude věnovat například expozice využití 3D technologií v průmyslové praxi v pavilonu Z. Zábavnou ukázku automatizace pak nabídne balicí linka GABEN PACKAGING LIVE, které bude mít po loňském úspěchu opět charitativní rozměr. Zabalí totiž stavebnice značky SEVA, které dostanou děti v mateřských školách. O technologických trendech, obchodních příležitostech i dalších tématech se dozvíte na odborných konferencích a seminářích. Mladá generace určitě ocení úterní konferenci Budoucnost strojního inženýrství v Česku – absolventi a výzkumné kapacity, potenciál absolventů strojních oborů v praxi, kterou pořádá mediální skupina MAFRA.

Čtvrtek 12. října pak bude v pavilonu A2 patřit jednodennímu Veletrhu pracovních příležitostí Job Fair 2017. Už posedmé si tak zájemci o zaměstnání ve strojírenství, energetice a dalších příbuzných technických oborech budou moct najít práci snů.

Mezinárodní strojírenský veletrh je otevřený každý den od devíti hodin. První čtyři dny se jeho brány zavírají v osmnáct hodin, poslední den už v šestnáct hodin. Nejvýhodnější vstupné pořídíte přes internet za 220 korun, na místě je základní vstupenka o padesát korun dražší.

¹) Zpracováno z tiskových podkladů veletrhu
Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Helena Hejhálková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek