Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Lžíce a lopaty RENOMAG

Zveřejněno: 10. 6. 2015

Společnost RENOMAG spol. s r.o. byla založena v roce 1993 a po celou dobu činnosti se zaměřuje na otěruvzdorné díly s dlouhou životností, vyrábí a opravuje přídavná zařízení strojů pro práce na stavbách, těžbě v dolech a lomech i pro jiné průmyslové aplikace.

Svařování

U lžic a lopat s logem RENOMAG je kladen důraz na maximální kvalitu a neustálé inovace s cílem snižování nákladů na provoz a údržbu pro uživatele. Výroba probíhá za používání moderní technologie s výběrem nejlepších vhodných materiálů a spolehlivého zubového systému. Pro ekonomiku provozu stavebních strojů je velmi důležitý tvar přídavných zařízení optimalizovaný pro snadné pronikání do materiálu a správná pracovní geo- metrie pro rychlý pracovní cyklus, snadné nabírání a vysypávání horniny. Proto je tvar každé lžíce či lopaty pro stroje hmotnosti od cca. 10tun výše konstrukčně optimalizován ve 3D programech speciálně pro každou značku a typ stroje. Při své práci jsme velmi vděčni za informace a zkušenosti z každodenního provozu od našich zákazníků, na jejichž základě se snažíme naše výrobky vylepšovat či vyvíjet speciální verze pro prostředí s mimořádnou abrazí, namáháním rázy, vysokou teplotou či práce s demoliční koulí atd. Certifikát Hardox in My Body potvrzuje, že použitý materiál je zárukou bezkonkurenčního výkonu, životnosti a úspory pro uživatele.

Pro těžební stroje a související náročné aplikace máme v našem sortimentu zejména tyto výrobky:

Lžíce

Skalní lžíce XHD

Skalní lžíce XHD je výborným nástrojem z vysoce kvalitních materiálů pro práci v těžko rozpojitelném materiálu třídy těžitelnosti 5 a vyšší. Lžíce v provedení XHD jsou určeny pro náročnější práce s horninami jako je žula, břidlice, čedič, pískovec apod.

Lžíce XHD na rýpadle Volvo
Lžíce XHD na rýpadle Volvo

Extra skalní lžíce XXHD

Výborný nástroj z vysoce kvalitních materiálů pro práci v těžko rozpojitelném materiálu třídy těžitelnosti 5 a vyšší. Lžíce v extra skalním XXHD provedení jsou určeny pro ty nejnáročnější práce s horninami jako je žula, břidlice, čedič, pískovec i s pevnými horninami třídy 7, rozpojitelnými trhavinami. Výborně se hodí pro kamenolomy.

Lžíce XXHD pro Komatsu PC 600
Lžíce XXHD pro Komatsu PC 600
Lžíce XXHD pro Cat 385
Lžíce XXHD pro Cat 385

Lžíce pro stroje nad 50 T

Pro velká rýpadla pracující na stavbách i při těžbě v dolech a lomech vyrábíme lžíce z nejlepších materiálů s důrazem na pevnost a odolnost vůči otěru. Konstrukce je optimalizována pro konkrétní značku, typ stroje a pracovní prostředí. Naše lžíce vyráběné na zakázku přinášejí vysoký výkon přesně dle požadavků zákazníka na hospodárný, bezporuchový a ziskový provoz stroje.

Lžíce ryprová pro Hitachi EX 1200 (nad 50 T)
Lžíce ryprová pro Hitachi EX 1200 (nad 50 T)

Lopaty

Zesílené HD lopaty

Zesílené HD lopaty pro nakladače jsou určeny k použití v náročných podmínkách pro demolice, stavebnictví a expedici vytěženého materiálu. Tyto lopaty z pevného a otěruvzdorného materiálu mají osvědčený tvar optimalizovaný pro minimální odpor při pronikání do materiálu a snadné plnění lopaty. Dno klínového průřezu beze ztrát přenáší vylamovací sílu nakladače. Zavěšení lopaty je pevně spojeno s vyztuženou horní částí a přes konstrukci dna s břitem. Toto provedení efektivně přenáší výkon stroje, zabraňuje průhybu těla lopaty a chrání nosné části před opotřebením. Zesílené HD lopaty dodáváme ve verzi se šroubovaným výměnným pod břitem nebo osazené zuby, na přání výměnné nebo navařené ochranné mezizubové segmenty.

Skalní XHD lopaty

Skalní XHD lopaty pro nakladače jsou určeny pro stroje větších velikostí. Výborně se hodí pro práci v prostředí s velkým namáháním rázy, otěrem a k manipulaci s materiálem o měrné hmotnosti 1 800 kg na 1 m3 a více. Uplatní se zejména v lomech při těžbě, při manipulaci se struskou apod. Tyto lopaty z pevného a otěruvzdorného materiálu mají osvědčený široce otevřený tvar optimalizovaný pro minimální odpor při pronikání do materiálu a snadné plnění lopaty. Dno klínového průřezu beze ztrát přenáší vylamovací sílu nakladače. Zavěšení lopaty je pevně spojeno s vyztuženou horní částí a přes konstrukci dna s břitem. Toto provedení efektivně přenáší výkon stroje, zabraňuje průhybu těla lopaty a chrání nosné části před opotřebením. Horní část je vybavena mříží ke zvýšení objemu a ochraně výložníku. Skalní XHD lopaty dodáváme osazené skalními zuby a výměnnými nebo navařenými mezi zubovými ochrannými segmenty pro maximální životnost. Břit přímý, šípový nebo modifikovaný.

Optimalizování ve 3D – pevnostní výpočet
Optimalizování ve 3D – pevnostní výpočet
Lžíce XXHD pro Liebherr R954
Lžíce XXHD pro Liebherr R954

Lopaty víceúčelové 4v1

Přinášejí velké zvýšení všestrannosti využití nakladačů. Stroj vybavený touto lopatou může být použit nejen běžným způsobem, ale navíc i pro práce pomocí radlice, hydraulicky ovládaných kleští i rychlou nakládku a vykládku prostřednictvím otevření zadní klapky.

Lopaty XHD pro nakladače Liebherr
Lopaty XHD pro nakladače Liebherr

Speciální lopaty

Pro specifické potřeby vyvíjíme a dodáváme lopaty určené do konkrétního prostředí přímo dle požadavků zákazníků. Jedná se například o lopaty pro práci se žhavou struskou či výrobky přizpůsobené pro práci v podzemí pro důlní činnost a budování tunelů.

Lopata pro tunelový nakladač (speciální lopata)
Lopata pro tunelový nakladač (speciální lopata)

Nákupem výrobků společnosti RENOMAG spol. s r.o. získáte vysoce hodnotný produkt pro zemní práce i v těch nejtvrdších podmínkách, který v sobě zahrnuje poznatky z dlouholetých zkušeností v oboru, kvalitní otěruvzdorné materiály, zubový systém s výbornou penetrací a v neposlední řadě poctivě odvedenou práci.

Autor: Petr Antoš
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek