Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

Liebherr na veletrhu Intermat 2018 představí řadu inovací

Zveřejněno: 3. 3. 2018

Na veletrhu Intermat 2018 na výstavišti Villepinte v Paříži na otevřené ploše v stánku Liebherr E6/E035 bude prezentována řada novinek. Skupina Liebherr představí průřez nejmodernějšími technologiemi stavebních strojů na veletrhu Intermat 2018, který se koná od 23. do 28. dubna v Paříži.

Kromě představení nových výrobků pro evropský trh představí společnost Liebherr několik světových premiér. Návštěvníci se také mohou dozvědět více o nejnovějších řešeních digitalizace společnosti Liebherr ve speciálním pavilonu.

Na venkovní ploše E6/E035 o rozloze cca 4 500 m2 výrobce ukáže stroje pro zemní práce, manipulační techniku, stroje pro stavební inženýrství, mobilní a pásové jeřáby.

Nakladače a rýpadla

Liebherr bude na veletrhu pro návštěvníky vystavovat novou řadu nakladačů Stereo®. Dva malé nakladače Stereo® oslaví svou premiéru na Intermatu. Společnost Liebherr představila v létě loňského roku dva větší modely Stereo®; nakladačů L 514 a L 518. Stereo® nakladač L 514 je vhodný pro komunální služby, pro stavbu silnic a jako spolehlivý pomocník pro širokou škálu prací. Větší model L 518 je zase určen pro průmyslové použití. Premiéru si na veletrhu odbyde také kolové rýpadlo A 914 Litronic emisního stupně IV. S provozní hmotností 14 900 až 17 200 kg a výkonem motoru 105 kW/143 koní, model A 914 Litronic dokonale padne pro klasické zemní práce, stejně jako pro výstavbu kanalizací a potrubí. Poprvé ve Francii bude možné vidět i pásové rýpadlo R 936 Compact. Má provozní hmotnost přibližně 35 tun a je ideální pro použití v uzavřených prostorech, např. městských staveništích.

Věžový jeřáb

Liebherr přepracoval úspěšný věžový jeřáb 172 EC-B 8 Litronic a nástupce bude odborné veřejnosti prezentován na veletrhu Intermat 2018. Výložník byl prodloužen o 2,5 metru na 62,5 metru. 172 EC-B 8 Litronic nyní zvyšuje 1 800 kilogramů na konci výložníku s dosahem 62,5 metru. Maximální nosnost je stále 8 000 kg. Nový věžový jeřáb bude vystaven na novém věžovém systému 16 EC a s vnitřním jeřábovým výtahem LiUP. Na výstavní ploše bude k vidění i repasovaný vznětový motor V12.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek