Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Kompaktní rypadla Bobcat E19 v barvách půjčovny DEK

Zveřejněno: 10. 2. 2018

Přední český prodejce stavebních materiálů společnost Stavebniny DEK a.s. zvolila pro svou rychle rostoucí síť půjčoven stavebních strojů 10 kompaktních rypadel Bobcat E19. Proč právě tyto stroje?

Kompaktní rypadlo Bobcat E19 a jeho vlastnosti

Rypadlo Bobcat E19 má řadu vynikajících vlastností. Mezi ty nejdůležitější patří rozšiřitelný podvozek, kterým dokáže zredukovat svoji šířku na méně než 1 metr, čímž uživatel získá dobrou průjezdnost stroje v omezeném a úzkém prostoru. Nechybí mu však ani široká škála volitelného vybavení jako jsou například: kabina s topením a větráním, prodloužená násada, široká radlice, odpružené sedadlo, bezklíčové startování apod.

Technické parametry

  • Výška stroje: 2 299 mm
  • Pojezdová rychlost: 12,5 km/h
  • Pojezdová rychlost: 24,5 km/h
  • Hmotnostní kategorie: 1,0–2,0 t
  • Max. rypná hloubka: 2 385 mm (standardní násada) / 2 565 mm (dlouhá násada)
  • Max. dosah na rovině: 4 039 mm (standardní násada) / 4 214 mm (dlouhá násada)
  • Max. výsypná výška: 2 566 mm (standardní násada) / 2 693 mm (dlouhá násada)
  • Rypná síla na lžici: 20 835
  • Tažná / tlačná síla: 1 9381 N
  • Výkon přídavné hydrauliky: 30,0 l/min
  • Max. výkon motoru: 9,9 kW
  • Kroutící moment při 1800 ot/min (norma SAE): 42,2 Nm
  • Šířka stroje: 980 mm / 1 363 mm (standardní/s rozšířeným podvozkem)

Společnost Stavebniny DEK a.s.

Společnost Stavebniny DEK a.s. je s obratem více než 11 mld. Kč předním hráčem na českém trhu stavebních materiálů. Zároveň od roku 2013 buduje celorepublikovou síť půjčoven stavebních strojů a vybavení. DEK půjčovna má dnes v ČR více než 60 poboček. Filozofie DEK půjčovny je poskytovat zákazníkům z řad soukromníků, drobných řemeslníků i stavebních firem moderní, kvalitní a skvěle vybavené stroje s těmi nejlepšími parametry.

V roce 2017 DEK půjčovna vypsala výběrové řízení na rozšíření a modernizaci svého strojového parku o 20 minirypadel. Polovinu zakázky vyhrál kompaktní bagr Bobcat E19.

Stroje byly dodány v září 2017 v provedení s nadstandardní výbavou, ke které patří vyhřívaná kabina, rádio, prodloužená násada, široká radlice, odpružené sedadlo, bezklíčové startování, rychloupínací systém Lehnhoff MS01, balíček Komfort” zahrnující komfortní sedačku a ovládání pohybu ramena na joysticku a balíček „Výkon”, který umožňuje lepší pohyb v písčitých půdách. Design v zakázkové červené barvě s logem půjčovny DEK pochází přímo z výroby, což je předností spolupráce společnosti Bobcat CZ, a.s. - obchodní a servisní zastoupení značky Bobcat pro ČR a výrobního závodu v Dobříši, kde výroba minirypadel probíhá. U jiných společností bývají obvykle nuceni dělat podobné úpravy jejich dealeři, což může mít vliv na kvalitu provedení i dodací termíny.

Jak řekl Ing. Michal Švejcar, ředitel divize půjčovna: „Klíčem k úspěchu kompaktního bagru Bobcat E19 v našem výběrovém řízení byla jeho vysoká kvalita, kterou jsme si sami ověřili v reálném provozu, nejmodernější koncepce a také jeho zcela mimořádná vybavenost.

DEK půjčovna pronajímá bagry Bobcat E19 včetně přívěsů pro jejich odvoz zákazníkem. Již nyní se s nimi můžete setkat na stavbách po celé České republice.

Pro více informací o společnosti Bobcat CZ, a.s. a produktech Bobcat prosím navštivte www.bobcat.cz.

¹) Redakčně upravila Helena Hejhálková

Autor: Marcin Marcinkiewicz
Foto: Archiv firmy Bobcat CZ,a.s.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek