Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Komatsu WB93R-8 na veletrhu INTERMAT 2018

Zveřejněno: 26. 8. 2018

Společnost Komatsu Europe oznámila, že v souladu s EU Stage IV emistními normami zahajuje výrobu nové řady rýpadlo-nakladačů (tzv. traktorbagrů). Na veletrhu INTERMAT v Paříži již představila prototyp Komatsu WB93R-8, který se má podle plánu začít prodávat letos v září. Další model bude předveden v následujících měsících.

Prototyp nového rýpadlo-nakladače WB93R-8. Prodej je plánován od září letošního roku

Tyto zdokonalené modely vycházejí ze současné úspěšné řady a představují perfektní spojení mezi výkonem, účinností a sníženou spotřebou,” říká Alex Visentin, produktový manažer společnosti Komatsu Europe.

Klíčová je jejich všestrannost. Nové modely nabídnou zákazníkům výhody v podobě Komatsu Power Shift převodovky a pohonem všech čtyř kol. Bezkonkurenční čelní viditelnost z kabiny je dosažena sníženou kompaktní čelní maskou a zachováním umístěním výfuku motoru na boční části kabiny.

Nový 7palcový monitor s indikací spotřeby paliva pomůže s optimalizaci celkových nákladů na provoz.

Funkce a výhody nového Komatsu WB93R v bodech

  • Vyhovuje požadavkům na emise dle EU STAGE IV.
  • Výkon motoru je zvýšen na 75 kW.
  • Barevný multifunkční 7palcový LCD monitor, s vysokým rozlišením, s indikací spotřeby paliva (denní a měsíční) dalšími informacemi o provozních podmínkách stroje.
  • Vyšší výkon chlazení díky optimalizaci všech komponentů (chlazení, topení, ventilátor, a jejich umístění).
  • Komfort pro strojníka – Komatsu technologie.
  • Komatsu KOMTRAX (satelitní monitorovací systém – sleduje všechny důležité provozní údaje stroje a navíc ve spojení se systémem GPS umožňuje i zobrazení jeho polohy).
  • GPRS 3G
  • Sekundární nouzový spínač vypnutí motoru – zvyšuje bezpečnost.
Nový rýpadlo-nakladač Komatsu WB93R-8 na veletrhu INTERMAT (foto Helena Hejhálková)
Nový rýpadlo-nakladač Komatsu WB93R-8 na veletrhu INTERMAT (foto Helena Hejhálková)

Tak toto jsou zatím první informace o nové řadě rýpadlo-nakladačů Komatsu. Věříme, že na podzim, kdy se objeví na trhu, budeme o ní moci přinést informací více.

Již nyní je však zřejmé, že s moderním designem, prvotřídním komfortem obsluhy a vysoce výkonnou technologií Komatsu nová řada rýpadlo-nakladačů Komatsu vynikne kdekoli a při jakékoli práci.

Foto: Komatsu Europe

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek