Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Komatsu v České republice

Zveřejněno: 14. 2. 2018

Značka Komatsu je v ČR již několik let silnou dvojkou v počtu prodeje stavebních strojů. Na takto výborném výsledku přispěl i ředitel společnosti KUHN-BOHEMIA a.s. Ing. Daniel Sys a silný tým, který kolem sebe má. Na to, jakým směrem se firma ubírá a co v nejbližším období pro své klienty chystá, jsme se zeptali přímo pana ředitele.

Firma KUHN-BOHEMIA a.s. úspěšně rozvíjí prodej produktů Topcon, ale rovněž Topcon využívá. Viděli jsme například při výstavbě dálnice D1, kde pracoval KOMA

Pane Sysi, jak byste hodnotil minulý rok v porovnání s předešlými lety?

Minulý rok byl pro trh stavebních strojů opět stejný jako ten předchozí. Stavebnictví totiž stále očekává návrat k objemu výkonu, který dosahoval před rokem 2010. Všichni jsme již zvyklí na současnou situaci.

Co se vám loni ve firmě podařilo?

Máme novou centrálu společnosti v Čestlicích a daří se nám prodávat stroje Komatsu s novými inovativními technologiemi jako například inteligentní stroje a stroje s hybridním pohonem. Úspěšně rozvíjíme prodej produktů Topcon.

Z čeho osobně máte největší radost? Proč?

Mám radost z rostoucího počtu zákazníků, kteří věří našim produktům a službám, mám radost i ze svých spolupracovníků, kteří jsou pro ně správnými partnery.

Co chcete letos a v příštích letech zlepšovat?

Chceme dále vylepšovat naše zázemí na pobočkách, připravujeme výstavbu vlastního zázemí v Mostě, neboť Most a celé severní Čechy jsou pro nás velmi důležitý region se silnou populací velkých strojů Komatsu. V současné době máme koupený vlastní pozemek v průmyslové zóně Lajsník, zahajujeme stavební řízení a snad začneme letos i stavět.

Nová centrála společnosti KUHN-BOHEMIA a.s. v Čestlicích
Nová centrála společnosti KUHN-BOHEMIA a.s. v Čestlicích

Na konci roku jste na tiskové konferenci pro novináře oznámili, že budete v ČR prodávat celý sortiment společnosti Ammann, od strojů nad 5 tun pak budete mít dokonce výhradní zastoupení. Proč jste se k tomuto kroku rozhodli?

Soustavně hledáme příležitosti pro další rozvoj společnosti a spolupráce s firmou Ammann jde přesně tím směrem. Silniční stroje Ammann jsou moderní a na českém trhu mimořádně žádané díky své tradici.

Co nového to přinese zákazníkům?

Věřím, že přineseme zákazníkům odpovídající kvalitu poprodejních služeb rovnoměrně na celém území republiky díky naší síti poboček.

Značka Ammann při prezentaci na minulém veletrhu Intermat (konal se v dubnu 2015)
Značka Ammann při prezentaci na minulém veletrhu Intermat (konal se v dubnu 2015)

Jaký přínos očekáváte pro vaši firmu?

Očekáváme rozšíření prodejního portfolia, které výborně doplňuje sortiment výrobce Komatsu.

V letošním roce se koná v dubnu v Paříži veletrh Intermat. Bude možné tam značky Komatsu a Ammann, které prodáváte, vidět? Prozradíte, co bude pro návštěvníky na veletrhu k vidění?

Ano, na veletrhu Intermat obě značky chybět nebudou. Co se týká značky Komatsu, tak ji zde bude zastupovat více než 30 strojů, a to jak v hale, tak venku na tzv. demo-show (více v článku Komatsu na veletrhu Intermat 2018).

Děkujeme za rozhovor a přejeme úspěšný rok 2018.

Značku Komatsu bude zastupovat více než 30 strojů, a to jak v hale, tak venku na tzv. demo-show
Značku Komatsu bude zastupovat více než 30 strojů, a to jak v hale, tak venku na tzv. demo-show
Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Helena Hejhálková, archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek