Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Jeřábové technologie JASS a.s.

Zveřejněno: 10. 4. 2009

Akciová společnost JASS Dvůr Králové nad Labem patří k předním výrobcům jeřábové technologie a skladových stohovačů hutního materiálu v České republice. Výrobky bezpečně a spolehlivě pracují nejen po celém území České republiky, ale i v zahraničí.

Historie společnosti JASS a.s. ve Dvoře Králové nad Labem se traduje již od roku 1976, kdy zde byla zahájena výroba jeřábů a jeřábových drah. O pár let později, v roce 1999, byla navázána úzká spolupráce s hlavním dodavatelem jeřábových komponentů, německou firmou SWF Krantechnik GmbH, dceřinou společností koncernu KCI Konnecranes. Vzájemná spolupráce od té doby úspěšně pokračuje a JASS je výhradním obchodním zástupcem firmy SWF Krantechnik pro Českou republiku.


Dvounosníkový portálový jeřáb

V současné době firma zajišťuje nejenom výrobu a montáž jeřábové a skladovací technologie, ale i pravidelný servis, opravy, revize a školení obsluhy. Provozní spolehlivost a komfort obsluhy jeřábových technologií JASS zajišťují právě dodávané komponenty SWF Krantechnik.

Výrobní program firmy je v současné době rozdělen do několika kategorií podle typů vyráběných zdvihacích zařízení.

Jeřábová technologie

Podstatnou část výroby tvoří především jednonosníkové a dvounosníkové jeřáby v provedení mostovém nebo portálovém. Samostatnou skupinou jsou pak jeřáby podvěsné. Jeřáby o nosnosti až 80 000 kg a rozpětí do 32 m zajišťují přesnou a jemnou manipulaci s materiálem při minimálním rozkývání břemene. Další, neméně podstatnou část výroby, tvoří otočné jeřáby sloupové, montované na podlahu nebo na samostatný betonový základ.

Dále pak otočné jeřáby konzolové, uchycené k ocelovým nebo železobetonovým sloupům haly. Tato zařízení zajišťují přesnou manipulaci s materiálem u technologického výrobního za- řízení. Maximální technické parametry jsou nosnost do 5 000 kg, výška zdvihu do 7 m a dosah háku od osy otáčení do 7 m.

Skladové stohovače

Zcela specifickou částí výrobního programu jsou skladové stohovače, umožňující uložení hutního materiálu při minimalizaci skladového prostoru a současném zajištění přehlednosti o skladovaném materiálu. Skladovací proces je řešen bez přítomnosti vazače a vlastní ukládání materiálu probíhá automaticky podle zadání na dotykové obrazovce. Skladový stohovač o maximální nosnosti přepravovaného hutního materiálu 5 000 kg jej ukládá do stromečkového regálu o celkové nosnosti až 140 000 kg. Na půdorysném prostoru s rozměry 18 × 60 m dokážete tímto způsobem uskladnit až 6 720 000 kg materiálu ve 48 regálech.


Dvounosníkový mostový jeřáb
Jednonosníkový mostový jeřáb

Sklad hutního materiálu

Další sortiment

Kromě výroby jeřábů a skladových stohovačů patří do výrobního sortimentu také jednoduché kladkostrojové drážky, závěsné traverzy a výroba jeřábových drah. Nosníky jeřábových drah délky až 18 m resp. podle požadavku zákazníka jsou tvořeny válcovanými profily IPE, HEA, HEB nebo prostorovými svařenci z plechů a válcovaných profilů s obdélníkovými kolejnicemi přivařenými k nosníkům dráhy nebo profilovými kolejnicemi s pružným uložením k nosníkům. Podle požadavku investora, resp. podle potřeby vybavení jeřábové technologie, jsou konstrukce doplňovány průchozími lávkami a revizními plošinami. Instalace jeřábových drah je na ocelové nebo železobetonové konzoly sloupů haly, resp. na ocelové sloupy dodávané akciovou společností.


Lanový kladkostroj se sníženou stavební výškou

Samostatnou částí je prodej vázacích a manipulačních prostředků a prodej řetězových a lanových kladkostrojů SWF Krantechnik v provedení stacionárním, s ručním pojezdem, plně elektrickém, dvounosníkovém nebo se sníže nou stavební výškou. Maximální nosnost řetězových kladkostrojů je do 5 000 kg a lanových kladkostrojů do 80 000 kg.


Otočný sloupový jeřáb

Kvalitní komponenty

Veškerá jeřábová technologie JASS je vyráběna z kvalitních komponentů od renomovaných firem. Ke stálým dodavatelům patří, kromě již zmiňované společnosti SWF Krantechnik, také CONDUCTIX-WAMPFLER dodávající na pájecí troleje, rádiová dálková ovládání HBC Radiomatic, elektrokomponenty SCHNEIDER Electric, pohony a převodovky NORD nebo hutní materiál FERONA a voestalpine PROFILFORM.


Dvounosníkové mostové jeřáby

Nepřetržitý servis

Společnost JASS je vybavena moderním vozovým parkem. Zajištění nepřetržitého záručního servisu 365 dní v roce, 24 hodin denně po celém území ČR je samozřejmostí. Firma dále poskytuje svým zákazníkům pozáruční opravy s možností uzavření servisní smlouvy o poskytování služeb na příslušný kalendářní rok.

Chcete-li se dozvědět více informací o společnosti JASS a.s., budeme rádi, když navštívíte naše webové stránky. Pokud uvažujete o vybavení Vaší firmy jeřábovou technologií a hledáte nejvhodnější řešení, s důvěrou se na nás obraťte. Náš tým zkušených pracovníků vám vyjde vstříc i v případě specifických požadavků.

Firemní motto zní: „Naše zkušenosti Vám dávají sílu”. Nechte se o tom přesvědčit.

Autor: Vendula Pešková
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek