Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Hutnění bez emisí. Akumulátorová vibrační deska Wacker Neuson AP1850e

Zveřejněno: 17. 8. 2018

V oblasti techniky hutnění bez emisí se firma Wacker Neuson již v roce 2015 etablovala na vedoucí pozici zavedením modelů akumulátorových pěchů. V letošním roce i rma rozšířila svá bezemisní řešení a na veletrhu INTERMAT představila akumulátorovou vibrační desku AP1850e s pojezdem vpřed.

Akumulátorová vibrační deska AP1850e

Řada nulových emisí od společnosti Wacker Neuson se zeleným „e” znamená nulové emise, vyšší pohodlí pro obsluhu a vysoký výkon. Nyní je série doplněna o další řešení, akumulátorovou vibrační desku AP1850e s pojezdem vpřed.

Akumulátorová vibrační deska AP1850e

Vedle klasického hutnění zrnité půdy, asfaltu nebo dlažby ulehčuje deska také práci ve vnitřních prostorách a dalších oblastech citlivých na emise, jako ve výkopech a zástavbě. Kvůli absenci spalovacího motoru se hodí i pro nasazení ve vodních ochranných pásmech.

Díky nové desce s nulovými emisemi výrazně posilujeme hospodárnost našich zákazníků, protože se stejným akumulátorem je možno provozovat jak vibrační desku, tak také akumulátorový pěch firmy Wacker Neuson. Již v procesu vývoje desky AP1850e poháněné akumulátorem jsme velmi úzce spolupracovali s našimi zákazníky, což se nám nyní zpětně vyplácí,” říká Stefan Pfetsch, obchodní ředitel Wacker Neuson Produktion GmbH & Co.KG v Reichertshofenu. „Jedním z požadavků, které kladou podniky a uživatelé na vibrační desku bez emisí, je například, aby mohla být po celý pracovní den nasazena bez nabíjení – a to můžeme nabídnout díky AP1850e.

Velkou předností akumulátorové desky je její modulární koncepce. U použitých akumulátorů, a také nabíječek, se jedná o stejné moduly, jaké jsou použity u akumulátorových pěchů firmy Wacker Neuson. To zvyšuje flexibilitu a především hospodárnost, protože zákazníci mohou dle potřeby používat akumulátor v jednom z obou přístrojů a zatím druhý akumulátor nabíjet.

Akumulátor se vyjímá bez použití jakéhokoliv nářadí, takže obsluha může vybitou baterii v několika jednoduchých krocích vyměnit za nabitou. Použitý systém akumulátorů je vlastní vývojářský počin firmy Wacker Neuson a je konstruován speciálně pro použití na vibrujících strojích a pro náročné podmínky na staveništi.

Dalším plusovým bodem akumulátorové desky jsou její nízké provozní náklady: Odpadají zde typické údržbářské práce konvenčních modelů, například na karburátoru. Šetří se také energetické náklady, a to až o 70 procent. Akumulátorová deska AP1850e je jedinou vibrační deskou s pojezdem vpřed na trhu bez klínového řemene, protože motor je namontován přímo na základní desce. I to šetří náklady na údržbu a náklady obecně. Akumulátorová deska AP1850e je k dostání s nebo bez nádrže na vodu.

Fit do budoucna

Elektrické pohony jsou ve stavebnictví stále důležitější. Zvláště pro půjčovny strojů představují tato řešení zajímavé doplnění jejich parku, protože mnoho zákazníků potřebuje techniku pro speciální projekty, například při renovaci vnitřních prostor nebo při stavbě tunelů. Stavební firmy jsou totiž vázány přísnými požadavky profesních sdružení na dodržování hraničních hodnot emisí CO ve výkopech a mnozí poskytovatelé zahradní a krajinné tvorby jsou obecně otevřenější výrobkům poháněným akumulátory, protože hodně pracují v oblastech uvnitř měst, v parcích a soukromých zahradách a chtějí se vyhnout emisím hluku i zplodin.

E-vibrační deska je pro firmu Wacker Neuson dalším krokem k tomu, aby mohla v dohledné době v každé hlavní produktové skupině nabídnout skutečnou alternativu v podobě řešení bez emisí. Již dnes zákazníci u Wacker Neuson obdrží vedle bezemisní hutnicí techniky i kolové nakladače a dumpery poháněné bateriemi či mini rýpadlo 803 dual power, které lze volitelně provozovat konvenčně nebo s pomocí externího elektrohydraulického agregátu bez emisí.

Autor: Eva Kaesberg
Foto: Wacker Neuson SE
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek