Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Conti EM-Master a Conti RDT-Master: pneumatiky pro terénní použití

Zveřejněno: 7. 9. 2017

Dva typy pneumatik Continental: Conti EM-Master E3/L3, E4/L4 a Conti RDT-Master E4 jsou uzpůsobeny specifickým požadavkům segmentu stavebních a těžkých nákladních vozů. Nově vyvinutý dezén činí každou z těchto pneumatik vhodnou pro různá prostředí: od měkké a bahnité půdy až po pevný terén. Obě pneumatiky nabízí bez ohledu na podmínky excelentní trakci a vysokou odolnost proti proříznutí.

Conti EM-Master: skvělé samočisticí schopnosti

Pneumatiky Conti EM-Master jsou k dispozici ve dvou provedeních, z nichž každé se hodí pro použití v jiném terénu. Zatímco Conti EM-Master E3/L3 je vhodný pro bahnité a měkké podloží, EM-Master E4/L4 představuje skvělou volbu pro použití na šotolině či kamenech.

Důvodem pro rozdílné použití je dezén, který je u každého provedení pneumatiky jiný. Conti EM-Master E3/L3 má běžnou hloubku vzorku a větší mezery mezi bloky dezénu než EM-Master E4/L4, díky čemuž má vynikající samočisticí vlastnosti, výbornou trakci i dobrou manévrovatelnost, která usnadňuje mobilitu právě v bahnitém terénu. Otevřená konstrukce a běžná hloubka dezénu v tomto provedení také zlepšuje chlazení a vytváří méně tepla – což prodlužuje servisní intervaly.

Provedení E4/L4 má větší bloky dezénu s menšími mezerami a větší hloubku dezénu, což zlepšuje ochranu kostry pláště, zvyšuje odolnost proti jeho proříznutí a tak minimalizuje riziko defektů a prostojů. Díky menšímu rozestupu bloků dezénu je jízda po pevném povrchu daleko hladší. Běhoun je vysoce odolný proti opotřebení a tak zajišťuje EM-Master E4/L4 ještě delší servisní intervaly.

Tyto pneumatiky jsou použitelné na kloubových demprech (ADTs), nakladačích i buldozerech. Obě provedení jsou dispozici v rozměrech 23.5R25, 26.5R25 a 29.5R25; Conti EM-Master E3/L3 pak navíc také v rozměru 20.5R25.

Conti RDT-Master E4: maximální trakce i při plném zatížení

Pneumatika Conti RDT-Master E4 je navržena pro přepravu extrémně těžkých nákladů. Speciální konstrukce dezénu s hlubokými drážkami a širokým, rovným běhounem bez zaoblení poskytuje možnost velkého zatížení a odolnost proti proříznutí. Zkosené hrany a otevřená stavba ramen přináší vysokou stabilitu v podélném směru, což má za následek lepší chování při jízdě a maximální trakci i na nerovném terénu. Speciální konstrukce dezénu navíc zajišťuje vynikající samočisticí vlastnosti na blátivém povrchu.

RDT-Master E4 je k dispozici v rozměrech 18.00R33, 21.00R33 a 24.00R35 a je vhodná pro těžká stavební vozidla, jako jsou pevné dempry.

ContiPressureCheck™: zvyšuje efektivitu flotily

Na pneumatiky Conti EM Master i Conti RDT-Master je přímo ve výrobě montován senzor osvědčeného systému sledování tlaku a teploty vzduchu v pneumatice ContiPressureCheck™. Pokud jej zákazník aktivně využívá, zvýší bezpečnost i efektivitu flotily provozované v náročných podmínkách stavebnictví, těžařství nebo dolů. Automatická kontrola tlaku vzduchu v pneumatikách omezuje riziko havárií způsobených defektem a zvyšuje bezpečnost řidiče i vozidla. Správný tlak vzduchu v pneumatikách dále snižuje spotřebu pohonných hmot a prodlužuje životnost plášťů.

Autor: Magda Nagy
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek