Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Čínské a ruské pneumatiky pro stavební stroje a nákladní automobily

Zveřejněno: 5. 11. 2006

V čísle 4/2006 jsme představili firmu Mands International s.r.o., která v posledních letech soustředila svou obchodní strategii do oblasti stavebnictví. Cílem je jak Česká republika, tak i v hlavní země jejího exportu – Rusko a Ukrajina. V dnešním příspěvku vás chceme seznámit s obchodními záměry firmy Mands International, která působí v dovozu a vývozu pneumatik již deset let.

Nákladní pneumatiky Chengshan

Ve skupině nákladních pneumatik se firma Mands International s.r.o. nadále zaměřuje na dovoz již odzkoušených a osvědčených pneumatik čínského výrobce Chengshan. Mezi nejpopulárnější rozměry u nás patří 315/80 R22,5 s desénem CST 56 a CST 46 a 385/65 R22,5 CST 16. Firma dále tradičně dováží ruské pneumatiky, z nich nejžádanější je 11,00 R20 s desény I-111A a BEL 124. Uplatnění ruských a čínských nákladních plášťů v oblasti stavebnictví má stále svoje místo, zejména u starší techniky.

Pneumatiky OTR (off the road)

Obchodní strategie firmy Mands International s.r.o. pro nejbližší léta je zaměřena na dovoz OTR pneumatik. Tento záměr vychází z předpokladu nárůstu požadavků trhu náhradní potřeby v souladu s rostoucím dovozem stavebních strojů. V oblasti importu pro český trh je snahou nabídnout uživatelům pneumatiky, které nejsou ve výrobním programu českého výrobce Mitas a jsou často poptávány pro zabezpečení provozu různé zahraniční techniky.

Rozšíření nabídky pneumatik větších rozměrů

Kromě dovozu radiálních OTR pneumatik Triangle Mands International s.r.o. organizuje dodávky diagonálních pneumatik z Číny pro gradery 13,00-24 a 14,00-24 s vyššími hodnotami nosnosti (nad 20 PR). Stejně tak u skupiny OTR pneumatik jsou zabezpečovány i pláště jiných zahraničních značek v provedení E4/L4 nebo E5/L5, charakterizované speciálními desény a jejich vyšší hloubkou. Další dovozy budou zaměřeny na OTR pneumatiky větších rozměrů, jako např. 18,00-33; 35/65-33; 24,00-35; 27,00-49. U těchto rozměrů se v současné době vyhodnocuje, zda tato skupina rozměrů bude vyráběna pod privátní značkou nebo se bude jednat o výhradní zastoupení vybrané značky v určitých zemích.

Export pneumatik Mitas do Ruska zůstává prioritou

Hlavním cílem obchodní strategie firmy Mands International s.r.o. zůstává zvyšování exportu pneumatik českého výrobce Mitas a.s. do Ruska. Uvedené dovozy čínských pneumatik do České republiky a do Ruska však v poslední době tvoří narůstající podíl na obratu firmy. Zvýšené požadavky ruského trhu zajišťuje firma Mands International s.r.o. přes svoji partnerskou firmu v Moskvě různými aktivitami. Významně se podílí na zákaznickém servisu stavebních strojů (Terex, JCB, Komatsu), u kterých jsou pneumatiky Mitas montovány jako originální vybavení. Již po několikáté se Mands International s.r.o. úspěšně zúčastnil tendru na dodávku pneumatik pro sibiřské naftařské společnosti. V neposlední řadě jsou středem pozornosti dodávky pro náhradní potřebu, kde je prodej zabezpečován prostřednictvím 52 distributorů v Rusku a nově vytvářené sítě prodejců na Ukrajině.




1 Redakčně upravil Petr Volf
Autor: Ing. Martin Sedláček
Foto: Archiv firmy Mands International s.r.o.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek