Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Caterpillar uvedl pět nových minirýpadel v kategorii do dvou tun

Zveřejněno: 14. 9. 2019

Po rozšíření nabídky minirýpadel Cat ve třídě 7 až 10 tun, o které jsme psali v minulém čísle, se rozrostla také kategorie do dvou tun. Tentokráte hned o pět nových modelů. Díky expanzi typové řady mají nyní příznivci tohoto amerického výrobce stavební techniky opět větší výběr.

Minirýpadlo Cat 301.5 s provozní hmotností něco málo přes 1500 kg pohání motor o výkonu 14,3 kW

Vznětové motory efektivně využívajícími pohonné hmoty, hydraulické systémy load sensing, prostorné kabiny a jedinečné ovládání pomocí joysticku – tak by se dala ve stručnosti popsat nová generace minirýpadel. Hlavním cílem při konstrukci strojů bylo nabídnout maximální možnou užitnou hodnotu díky nadprůměrnému výkonu, snadnému ovládání i údržbě a v neposlední řadě díky nízkým provozním nákladům.

Malí pomocníci

Mezi těmi nejmenšími stroji představuje Caterpillar hned pět nových modelů. Jsou to řady Cat 301.5, Cat 301.6, Cat 301.7 CR, Cat 301.8 a Cat 302 CR. Nová generace minirýpadel Cat si klade za cíl přiblížit tyto stroje standardům běžným v kategoriích větších strojů a to jak po stránce výkonu, tak především ovládáním.

Ovládací prvky jsou konstruovány pro intuitivní práci. Informace o stroji jsou přehledně zobrazovány na novém LCD monitoru. Praktický ovladač v podobě kolečka umožňuje nekomplikovanou práci s monitorem. Exkluzivním rysem této generace minirýpadel je sériově dodávané ovládáníní pomocí joysticku Cat. Řidič může kdykoli stisknutím tlačítka přejít z běžného řízení pákou/pedály na levý joystick, kterým lze stroj ovládat pohodlněji a přesněji.

Podpěrný štít rozšiřuje možnosti využití minirýpadel na zemní práce, jako je zasypávání, zpětný zához a odsouvání. Zvlášť je třeba zdůraznit velkou dráhu zdvihu štítu pod a nad základní rovinu i plovoucí funkci a již zmíněné řízení joystickem. Co se týče konstrukčního provedení rámů, výložníku a násady, nové ministroje se řídí základními principy větších rýpadel Cat, a nabízejí tedy dokonalé předpoklady pro dlouhou životnost.

Související články

Foto: Caterpillar
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek