Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Akumulátorové pěchy Wacker Neuson s delší dobou provozu

Zveřejněno: 1. 11. 2017

Provozní dobu akumulátorových pěchů AS50e a AS30e značky Wacker Neuson se podařilo zvýšit o 50 procent. Použité akumulátorové články patří k nejmodernější generaci baterií. Praktické použití pěchů však zůstává stále stejné: Své stávající pěchy AS30e a AS50e mohou zákazníci kdykoli dodatečně vybavit novým akumulátorem a pracovat s nimi nadále tak, jak jsou zvyklí.

Akumulátorové pěchy jsou dostupné ve dvou provedeních. Menší model AS30e je speciální pěch pro hutnění podkladu pod potrubími. Akumulátorový pěch AS50e se používá pro všechny klasické pěchovací práce. Akumulátor obou strojů je možné vyjmout bez použití nástroje, takže operátor může vybitou baterii několika pohyby ruky vyměnit za nabitou. Prodloužení provozní doby akumulátorových pěchů se podařilo dosáhnout prostřednictvím zvýšení energetické kapacity akumulátoru z 600 Wh na 1 000 Wh. Díky tomu se provozní doba pěchů zvýšila o 50 procent, přičemž u většího modelu AS50e nyní činí 30 minut, zatímco u menšího modelu AS30e 45 minut. Zákazníci, kteří si některý z těchto akumulátorových pěchů pořídili již dříve, mohou tento snadno dodatečně vybavit novým akumulátorem. Na designu, přípojkách ani ovládání se nic nezměnilo. Rovněž tak lze nadále používat stávající nabíječky.

Vlastnosti akumulátoru Wacker Neuson

Akumulátor od společnosti Wacker Neuson, speciálně vyvinutý pro použití ve vibračních strojích, se vedle prodloužené výdrže za provozu vyznačuje zejména svým robustním a bezpečným provedením. Li-Ion akumulátor, navržený ke zvládání těžké každodenní práce na staveništích, nabízí stálý výkon dodávaný během celé fáze vybíjení, čímž zajišťuje konstantní hutnicí výkon až do poslední minuty práce. Díky aktivnímu chlazení za provozu pěchu a během nabíjení akumulátoru byly projevy spojené s jeho stárnutím omezeny na minimum. Ani extrémní teploty od –10 do +50 °C nemohou tomuto robustnímu akumulátoru nijak uškodit. Hutnicí výkon akumulátorových pěchů odpovídá osvědčeným pěchům značky Wacker Neuson stejné třídy, vybaveným dvoutaktním motorem.

Úspora ve výši 55 procent a řada ocenění

Díky elektrickému pohonu a akumulátoru mají oba modely nulové emise a bez problémů tak vyhoví přísným podmínkám stanoveným například pro staveniště ve městech anebo pro práce ve výkopech. Další výhodou akumulátorových pěchů jsou jejich nízké provozní náklady, neboť elektrické motory jsou zcela bezúdržbové. Ušetříte si tak náklady a úsilí, které je nutno investovat v případě pěchů se spalovacím motorem, zejména v souvislosti s údržbou vzduchových filtrů, zapalovacích svíček a karburátorů. Rovněž náklady za energii jsou podstatně nižší. Při provozu na elektrický proud je možné ušetřit okolo 55 procent. Pro akumulátorový pěch dále mluví snadné startování pouhým stisknutím tlačítka. Akumulátory a nabíječky jsou navíc koncipovány tak, aby je bylo možné používat bez ohledu na model.

Akumulátorové pěchy značky Wacker Neuson již obdržely řadu ocenění, například cenu European Rental Award 2015 v kategorii „Sustainable Rental Product of the Year” (trvale udržitelný produkt roku určený k pronájmu) a cenu EuroTest-Preis 2016 udělovanou profesním sdružením v odvětví stavebnictví za vynikající výsledky v oblasti bezpečnosti práce a ochrany zdraví. Odbornou porotu profesního sdružení v odvětví stavebnictví (Berufsgenossenschaft Bau) přesvědčily tyto akumulátorové pěchy tím, že jako jediné na trhu nevytvářejí žádné emise a umožňují tak, zejména ve výkopech, pracovat bezpečně a bez negativních vlivů na zdraví pracovníků.

Rozsáhlé portfolio inovativních pěchů

Společnost Wacker Neuson nabízí rozsáhlé portfolio inovativních pěchů: ve třídách od 30 do 70 kilogramů a poháněné vznětovými, zážehovými (dvoudobými a čtyřdobými) nebo elektrickými motory s akumulátorem. Větší výběr a odborné znalosti nenabízí žádný jiný výrobce.

Další informace najdete na stránkách www.wackerneuson.com.

Autor: Silke Oberhauser
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek