Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 15.5. – svátek slaví Žofie

Do půjčovny NorWit pro nakladač, vrtačku i zahradní techniku

Zveřejněno: 25. 5. 2023

Společnost NorWit kromě prodeje nových strojů provozuje rovněž úspěšnou půjčovnu. Na pobočkách v Pískové Lhotě u Poděbrad a v Pustiměři u Vyškova nabízí zájemcům široké portfolio techniky. Sortiment na jednotlivých půjčovnách se liší, podle toho, o co je v daném regionu největší zájem. Jak vypadá začátek sezóny v půjčovně NorWit? O jakou techniku je největší zájem a jaké novinky můžeme letos očekávat si představíme v článku.

Nakladače Giant jsou v půjčovně NorWit oblíbené díky vysoké vylamovací síle a univerzálnosti.

Půjčovna v Pískové Lhotě se letos hodně zaměřuje na soukromníky, kutily a zahrádkáře. Pro úpravu veřejné zeleně a soukromých zahrad doplnilo portfolio o kvalitní stroje značek Husqvarna, Elient , Billy Goat a další. V rámci zaváděcí akce si lze nyní zapůjčit provzdušňovače, vertikutátory, nebo rozmetadla písku, hnojiva a kompostu se zaváděcí slevou 20 %.

Kromě této techniky se v Poděbradech daří také mini a midi-rýpadlům (Kubota) a zvláštní pozornosti mezi zákazníky se těší kolový nakladač Giant G3500, který byl do flotily půjčovny pořízen v loňském roce. Teleskopický nakladač s provozní hmotností 4,2 tuny a výškou zdvihu 4,3 metru má osvědčený motor Kubota a silnou Z-kinematiku, díky které dosahuje vysoké vylamovací síly. Ke stroji je k dispozici široká škála příslušenství včetně paletizačních vidlí.

Menší nakladač Giant G2500HD nabízejí zákazníkům také na půjčovně v Pustiměři. Jak říká vedoucí pobočky v Pustiměři, Josef Petroš, o tyto malé kompaktní a univerzální stroje je v sezóně velký zájem. Na Moravě se dobře daří ale také pracovním plošinám LGMG. „Velký potenciál má například naše terénní plošina nebo halová plošiny s 16metrovým zdvihem,” prozrazuje Josef Petroš. Pronájem plošin je vhodným řešením pro firmy, zabývající se nejrůznějšími montážemi, od vzduchotechniky až po elektroinstalaci.

Pásové minidupmery Messersi a pracovní plošiny LGMG patří už ke stálicím půjčovny NorWit.
Pásové minidupmery Messersi a pracovní plošiny LGMG patří už ke stálicím půjčovny NorWit.

Nejčastěji se na nás obrací v případech, kdy potřebují pokrýt nějaké větší sezónní zakázky,” říká Josef Petroš. Podle něj nejsou výjimkou ani dlouhodobé pronájmy plošin LGMG. Výhodou je v tomto případě fakt, že NorWit je zároveň jejich výhradním dealerem v České republice, tudíž plošiny tu dobře znají a umí se o ně i náležitě postarat po servisní stránce. Ostatně, to platí i v případě pronájmu hutnicí techniky Bomag, hladiček betonu Barikell a mini-dupmerů Messersi. Také tyto silné pásové kompaktní stroje si nacházejí cestu ke stále širšímu okruhu zákazníků. „Ať už se jedná o malou stavební firmu nebo klasické domkaře, co si potřebují někam převézt hromadu štěrku, naše minidumpery zastanou hodně práce a navíc jsou úsporné na provoz a jednoduché na obsluhu,” shrnuje výhody této techniky Josef Petroš.

Rozmetadlo písku a kompostu nejen pro údržbu veřejné zeleně si lze nově zapůjčit v NorWitu v Pískové Lhotě.
Rozmetadlo písku a kompostu nejen pro údržbu veřejné zeleně si lze nově zapůjčit v NorWitu v Pískové Lhotě.

Kromě komplexní a neustále se rozšiřující nabídky oceňují pravidelní zákazníci půjčovny také jejich prémiové služby. Patří sem například propracované video manuály k vybraným strojům, doprava strojů na místo nasazení, věrnostní slevy nebo vysoká úroveň technických znalostí předávacích techniků. Fotila půjčovny prochází pravidelným servisem v dílnách NorWit a zajímavé bude určitě i to, že průměrné staří stroje v Půjčovně je zhruba 2,5 roku.

Půjčovna NorWit

Přehledně zpracovaný katalog mechanizace k pronájmu obsahuje desítky položek od ručního nářadí, zahradní techniky, mini-rýpadel, hutnicí a vibrační techniky, nakladačů a manipulátorů až po stroje na pokládku podlah nebo pracovní terénní plošiny.

Více informací včetně nabídky strojů s uvedenými cenami a kaucemi naleznete na webových stránkách www.norwit.cz.

Autor: Jan Rybář
Foto: NorWit

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek

Přivítejme řadu F-LINE. Černý kůň v segmentu nákladních vozidel pro stavebnictví vstupuje na trh

Zveřejněno 13.5. V České republice prostřednictvím oficiálního importéra značky Ford Trucks, společnosti F TRUCKS a.s., začíná prodávat dlouho očekávaná řada nákladních vozidel F-LINE. Nové modely budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro… celý příspěvek

Pásová rýpadla CASE na výhodné splátky, s rozšířeným servisem a telematikou zdarma

Zveřejněno 10.5. S atraktivní a výhodnou akcí na nákup skladových pásových rýpadel CASE řady E (CX210E, CX250E a CX300E ) v hmotnostní třídě 21–30 tun přichází v těchto dnech tuzemský dealer této značky, společnost AGROTEC servis s.r.o. Tyto špičkové stroje lze nyní… celý příspěvek